自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

aromama 發表於 18-9-18 00:33
其實可以請解放軍幫手,但會觸動部分香港市民神經囉

殺雞唔洗牛刀, 淨係外判, 大把老人想揾零用, 政府肯撥款就得

長期操勞老人頂唔住, 臨時招集, 叫現職工友call friend 黎攪掂

珍珠宮

新秦先生 發表於 18-9-18 00:59
係喎,D死仔咁得閒搵佢地啦~

要大學老師講先聽架, 去攪政府總部都制咁當初唔洗辛苦考上大學啦, 返正無晒前途

幫我攪寬貧條0靚仔不知幾醒, 佔中唔好攪我呀, 我要過關揼骨架( 雀仔按就真)

珍珠宮

aromama 發表於 18-9-18 13:57
當然,我都好慶幸唔駛岀動解放軍。

我諗要令香港交通盡快恢復正常,首先要清埋路上樹幹,一般嘅清潔工作 ...

莊丁咪中學生, 中六都18歲, 由老師帶隊, 公民教育一部份

港人迷日本文化麻, 日本仔卡通都有做, 有值日生清理課室, 人生體驗

幫手搬細件樹枝/葉, 入袋堆車, 當然用鋸比返大人做, 抽返d 警察去做返日常工作

珍珠宮

琛媽 發表於 18-9-18 14:22
市民都有責任幫返自己住果區, 點解唔自發組織義工隊

支持中學生, 由老師帶去掃街, 做公民教育, 成日打風學生深切體會要環保

世界將來留比後生,唔係我d 老野

珍珠宮

BKsquare 發表於 18-9-18 07:07
你都可以請假去執垃圾其實

唔係呀, 我平日鬧子鬧老公都係指手劃腳, 放儘喉大叫乍喎

老娘洗郁手架咩

班友嘈就叻, 試下學校攪公民教育, 叫佢d 公子小姐出動執樹葉, 唔告政府虐兒, 都集體出醫生紙啦

珍珠宮

蝴蝶so 發表於 18-9-18 15:46
各人都有自己既崗位要守既,如果唔熟行既人員去搞,只會幫倒忙,甚至多左人傷亡又要人救咪仲煩 ...
掃下地執下, 執下樹葉ok既, 無人一出世咩都識, 一於動員班中至大學生, 香港是我家麻

珍珠宮

小雄維尼 發表於 18-9-18 17:51
點解淨係問侯警察母親, 都應該問侯警察父親先係

性別歧視鬧埋啊爸麻! 叫班熱血學生出黎啦, 勇武掃地鋸樹

心口唔貼勇字, 貼本地, 好啦本地出事縮埋晒, 比兩個演員出化行裝

著晒黑制服出黎路演攪破壞, 掉樹枝落山執死清潔果班

珍珠宮

kurocat 發表於 18-9-18 18:43
市民自己幫手
自己社區自己幫手

對, 打著本土旗果位大陸琦死左去邊?

組織家教會親子公民教育, 等班郵筒身型師奶陪埋仔掃街, 執垃圾健美又慈善

咁咪唔會咁多人嘈政府廢, 紀律部隊通宵捱, 起治安危機

珍珠宮

小雄維尼 發表於 18-9-18 18:58
個2件垃圾就真係no eye see

頭先經過窩打老道, 見有好多大樹冧左, 有清理公司出埋吊雞鋸樹 ...

咁又唔好咁講, 勇武旱偉個班出黎扮都慳你唔話, 啊home return 咭個啊姐返去進修英文無出黎

首頁

尾頁

跳至