出動全港警察

goldpiglet
|
樓主咁得閒上網,日間觀塘區議員已發動義工啦!小朋友也勤力過你!
mln
|
新秦先生 發表於 18-9-18 00:45
我咪組織左你同我囉.

由你做起啦~我沒你那麼好, 所以才出post, 借你以上嘛!
laiyuki
|
有警察幫手呀!你上fb個巴打絲打Facebook club就會搵到段片但請你睇埋網民的留言
mln
|
goldpiglet 發表於 18-9-18 00:47
樓主咁得閒上網,日間觀塘區議員已發動義工啦!小朋友也勤力過你!

那就好了,我放心了,路通了,放心瞓覺返工。
goat
|
caryfox 發表於 18-9-18 00:45
問題連你自己也⋯⋯不!

我都咁話,呢頭話要清理,但真係比機會去做時,咪個個縮囉。警察都有自己duty ,我唔想因為咁而令街上少左警察行beat
新秦先生
|
mln 發表於 18-9-18 00:48
由你做起啦~我沒你那麼好, 所以才出post, 借你以上嘛!
坦白講,要郁我唔會第一個郁警察,叫果班肥屍大隻專捉阿婆果班食環去執啦~!
lovebbb
|
mln 發表於 18-9-18 00:35
關幫手咩事? 全部警察都會行? 放緊假的可以回來幫手

你好自私,自己就不願動,但就將工作推比其他人
JD930
|
mln 發表於 18-9-18 00:28
真係太多了,借用圖

mannok媽咪
|
新秦先生 發表於 18-9-18 00:41
一係咁勒,我有工具,聽朝我同你會合,大家拍硬擋一齊執哂去,你住邊區我黎搵你?
...

mannok媽咪
|
mln 發表於 18-9-18 00:35
關幫手咩事? 全部警察都會行? 放緊假的可以回來幫手

你又知無。。。。
mln
|
lovebbb 發表於 18-9-18 00:53

實有這種人, 那唯有道夫做啦~事不關己, 己不勞心。
katieng116
|
新秦先生 發表於 18-9-18 00:41
一係咁勒,我有工具,聽朝我同你會合,大家拍硬擋一齊執哂去,你住邊區我黎搵你?
...

fatgarden
|
不如找大學生幫手啦!
新秦先生
|
其實我想同大家講,我D工具就係得兩對勞工手套......早D訓啦~
laiyuki    發表於 18-9-18 01:06
新秦先生
|
fatgarden 發表於 18-9-18 00:57
不如找大學生幫手啦!
係喎,D死仔咁得閒搵佢地啦~
小倩
|
mln 發表於 18-9-18 00:25
今晚睇東張西望見到好多區都有冧樹, 樹枝, 玻璃碎, 各樣垃圾處處有。 如果只靠清潔姐姐一定做唔到咁多, 政 ...

佢哋忙個不停!

【颱風山竹.有片】樹冠阻路 十多名PTU警員合力「扯大纜」開路
https://www.hk01.com/article/236702
SpyCat
|
新秦先生 發表於 18-9-18 00:45
我咪組織左你同我囉.

sjnl43
|
aromama 發表於 18-9-18 00:33
其實可以請解放軍幫手,但會觸動部分香港市民神經囉

殺雞唔洗牛刀, 淨係外判, 大把老人想揾零用, 政府肯撥款就得

長期操勞老人頂唔住, 臨時招集, 叫現職工友call friend 黎攪掂

sjnl43
|
新秦先生 發表於 18-9-18 00:59
係喎,D死仔咁得閒搵佢地啦~

要大學老師講先聽架, 去攪政府總部都制咁當初唔洗辛苦考上大學啦, 返正無晒前途

幫我攪寬貧條0靚仔不知幾醒, 佔中唔好攪我呀, 我要過關揼骨架( 雀仔按就真)

龍貓車
|
lovebbb 發表於 18-9-18 00:53

同意……最憎樓主呢種人,聲大大又無貢獻
cissie    發表於 18-9-19 19:54
學會放下    發表於 18-9-18 14:58