懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

懷孕期黎到15週,孕期中間都有流下啡流下血,好彩咁多次檢查都無事,過左12週穩定啲行多左路,
平時盡量skip所有樓梯,今日無得避行多左,返到屋企去小便抹到一pat血,即去Qe

上到房見醫生,醫生勁溫柔,照肚照陰超,鴨嘴鉗檢查流血同抽分泌,check埋羊水試紙,好細心,問醫生點解會流血,醫生話個胎盤同宮頸有啲近,所以會有機會有血,第日胎盤升返就無事
度左宮頸無短,照左呀b心跳好活潑,
一路醫生話呀b好健康唔洗擔心,我個心都定左好多,多謝醫生

(感覺同聯合差勁遠,次次流親血去,啲問題好令人沮喪下下問人流血有無流血塊流組織)

大宅

遇到好醫生唔容易,尤其政府醫院,樓主都係盡量唔好行樓梯啦,小心為上

大宅

HappyBlueberrie 發表於 18-9-18 15:15
遇到好醫生唔容易,尤其政府醫院,樓主都係盡量唔好行樓梯啦,小心為上 ...

我依家飲中藥頂住咋,西醫下星期先覆診,無咩特別就唔改時間

但今朝第個醫生巡房又講話作小產呀如果流血流得勁保唔到呀,我話尋晚照果個醫生係講胎盤喎......又俾佢嚇親

我都係信尋晚個醫生多啲,因為佢一路照一路講解

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

嘩,呢位醫生抵贊喇,如果絕大部分醫生可以咁樣就好喇。

大宅

haha748494 發表於 18-9-20 15:49
嘩,呢位醫生抵贊喇,如果絕大部分醫生可以咁樣就好喇。

係,真係好好,未遇過,不過第日巡房果個就差

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

回覆 麻每吉 的帖子

唉,手指有長短,醫生服務態度都有好同差唔多好。

首頁

尾頁

跳至