呢d高質素港人,總有一個響左近

|
打風前政府預備防災,就話政府小題大做,做show;
個風走左,天文台依例落波,令佢要返工,是政府責任;
冇車返工,老板又冇主動放佢假,又是政府責任;
平時鬧警察是黑警慈母,而家有事又話要警察清理街道;
鬧政府點解唔下令全港停工,但同時又鬧清潔工人仲唔開工清理街道;
總之千錯萬錯,唔會係佢嘅錯。

supertvfans    發表於 18-9-18 21:24
學會放下    發表於 18-9-18 16:23
小韋寶    發表於 18-9-18 16:13
Muimui2011
|
真係為反而反,香港有D人真係有病
Fishqqma
|

mickeywinnie3
|
呢種人好恐怖!
豬B仔
|
我都覺得今次完全唔關正苦事喎。叫嗰啲人返到公司小佢老細啦,係佢哋老細叫佢返㗎,返到公司咪又係死死地氣成隻哈趴狗咁對住老細頭耷耷。呢d天災嘅事都無人可以預計得到。睇到全部前線嘅人員已做緊災後工作,咁又有乜好賴啫。

個人立場,正苦應該叫嗰啲四肢健全無病無痛嘅攞綜緩人士為香港出返一分力,幫手掃下街都好啊。
學會放下    發表於 18-9-18 16:23
Vin仔媽
|

hellomiki
|
山竹嚟香港可能都會入政府數都唔出奇
好多人姓賴
beehoneybee
|
哦,個位奇異發言,所以無人傻到同佢傾,留言都慳番。
wcpcelia    發表於 18-9-18 15:42
Charitymami
|
可能香港少天災,相比外國可能連家都没有了,
是否停工? 自己執生啦~ 根本是小事一樁,忍耐幾日等市面回復秩序
tingtong
|
beehoneybee 發表於 18-9-18 01:38
哦,個位奇異發言,所以無人傻到同佢傾,留言都慳番。

有D post真係廢事回
Conybrownbb
|
大把呢啲人
alima
|
19841984 發表於 18-9-18 01:13
冇 ...

少少感恩既心都冇,樣樣奉旨甘,我自己就好感恩冇乜大傷忘,忍耐幾天混亂都吾得
sjnl43
|
冇 ...

呢d 人只會鑽空子, 諗下點射波, 自己永無責任, 終其一生無成就

你睇人李師琪失婚生癌, 個女唔係身邊, 大小姐林淑敏都係生過癌
captial nacy 家燕姐咪又復出, 當初想過死添

你的力量如何, 你的生活水平也必如何,怨都無人啋, 自己捱到幾多,福份幾多

peonica
|

數漏左叫佢返工,等一個鐘車就叫生叫死,弱不禁風,政府丶老闆正賤人。

但十號風球下,可以冒生命危險,被風吹走丶被玻璃雜物割傷擊傷、困lift等風險, 照落街食飯睇戲飲茶睇浪,就異常勇猛,無畏無懼,無怨無悔。

呢種狀況係全世界獨有的。
leng1999
|
hellomiki 發表於 18-9-18 01:36
山竹嚟香港可能都會入政府數都唔出奇
好多人姓賴

古代真系咁播,天災乃系皇帝無德所致 賴人系文化
leon674
|
冇 ...

佢無錯
只有別人有錯
feifei_baby
|
說出我心聲
bk2013
|
冇 ...

好多人天生投訴王,不懂感恩
tell-me-y
|
豬B仔 發表於 18-9-18 01:31
我都覺得今次完全唔關正苦事喎。叫嗰啲人返到公司小佢老細啦,係佢哋老細叫佢返㗎,返到公司咪又係死死地氣 ...

你講得非常對 !
呃綜援的人應該出來幫手!
Lower_Primary
|
指責別人何其容易