跳至

首頁

尾頁

大宅

睇完學校要幫亞女落筆了!以下都係聽聞同自己參觀完嘅感受!!請大家俾多d意見!!
南元小升中好,聽聞關愛少,唔係精英班嘅就唔會理!!
光明 傳統谷,但最近開始改革!!
校友會 傳統,中規中矩,唔太谷!!
感激!!

大宅

helenpekkle721 發表於 18-9-18 09:40
睇完學校要幫亞女落筆了!以下都係聽聞同自己參觀完嘅感受!!請大家俾多d意見!!
南元小升中好,聽聞關愛少,唔 ...

靈愛比我感覺最好 可惜太少位

大宅

MayDayBaby 發表於 18-9-18 16:10
靈愛比我感覺最好 可惜太少位

我阿女今年剛升讀靈愛小一,她去年都只是有15分,首輪當然落空,我去年都是抱著搏一搏的心態在大抽獎也選靈愛為甲一和乙一,結果都搏到,不知是否人人都覺得靈愛小位而不敢選,所以阿女最後抽中了。
若間間都要搏,搏間自己鍾意的!

大宅

hoishan2004 發表於 18-9-21 17:15
我阿女今年剛升讀靈愛小一,她去年都只是有15分,首輪當然落空,我去年都是抱著搏一搏的心態在大抽獎也選 ...

好幸運啊

大宅

hoishan2004 發表於 18-9-21 17:15
我阿女今年剛升讀靈愛小一,她去年都只是有15分,首輪當然落空,我去年都是抱著搏一搏的心態在大抽獎也選 ...

靈愛怎樣?功課課程難嗎?因全校用普通話教授中文,會不會難適應?

大宅

colok 發表於 18-9-22 00:26
靈愛怎樣?功課課程難嗎?因全校用普通話教授中文,會不會難適應?

暫時功課適量,不深。中文是用普通話教,我阿女原來不懂普通話,但見她又跟到。
學語言方面,小朋友比大人強,相信他們的能力。

大宅

hoishan2004 發表於 18-9-22 15:51
暫時功課適量,不深。中文是用普通話教,我阿女原來不懂普通話,但見她又跟到。
學語言方面,小朋友比大人 ...

請問是否只有中文科是用普通話教授?

大宅

colok 發表於 18-9-22 16:22
請問是否只有中文科是用普通話教授?

是的,只是中文用普通話教,開學不夠一個月,已學了普通話的四聲和幾個韻母。

首頁

尾頁

跳至