自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

應該點寫,公司我好小寫過百萬票,應該用million,定用thousand? 感謝!

比如:1846432

one thousand eight hundred forty six thousand four hundred thirty two
定系
one million eight hundred forty six thousand four hundred thirty two?
我搞唔清楚⋯

男爵府

rex13 發表於 18-9-18 09:55
應該點寫,公司我好小寫過百萬票,應該用million,定用thousand? 感謝!

第2個

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

第2個
放下自在

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

NO. 2

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

通常一百萬就寫million, 十萬用one hundred thousands
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

支票易(app)幫到你

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

你若盛開, 蝴蝶便來!

公爵府

回覆樓主:

有個app 叫開票助手,download 佢幫手。
我將這事告訴你們,是叫你們在我裡面有平安.在世上你們有苦難,但你們可以放心,我已經勝了世界. (約16:33)Born 3.02kg/1m 4.52kg/2m 6.06kg/3m10d 7.19kg/4m25d 8.38kg/6m 8.79kg/7m 9kg/8m 9.6kg/10m3w 10.2kg/12m 10.2kg/13m 10.8kg/16m 11.2kg

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

第2個, 通常我會加個and
One million eight hundred forty six thousand four hundred and thirty two only.

Childhood is journey, not a race.

珍珠宮

2018復活節勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

第2個, 樓主可 download app "cheque writer" 好方便又好用。

男爵府

one million eight hundred forty six thousand four hundred thirty two

別墅

One million eight hundred and forty-six thousand four hundred and thirty-two
應該咁……掛

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

侯爵府

2018復活節勳章

one million = 一百萬 = 1,000,000

one thousand = 一千 = 1,000

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

nintendo 發表於 18-9-18 10:08
one million = 一百萬 = 1,000,000

one thousand = 一千 = 1,000

佢問緊1 thousand thousand
放下自在

洋房

No. 2, and 放最尾

珍珠宮

Honey 發表於 18-9-18 09:58
有個app 叫開票助手,download 佢幫手。

唔該晒,已dl

複式洋房

第二個

珍珠宮

gracemiuyung 發表於 18-9-18 10:02
One million eight hundred and forty-six thousand four hundred and thirty-two
應該咁……掛
...

thx

珍珠宮

bobo101^*^ 發表於 18-9-18 09:59
第2個, 樓主可 download app "cheque writer" 好方便又好用。

thx已dl

首頁

尾頁

跳至