自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章

消委會委託獨立實驗所,測試10款空氣清新機及2款二合一空氣淨化扇的安全程度、空氣淨化速度、能源效率及寧靜程度,消委會亦評估了樣本的使用方便程度。

結果發現,小米的空氣淨化器2S(AC-M4-AA)的整體表現比兩款Dyson二合一空氣淨化風扇(Pure Cool TP04及Pure Cool Link TP03)更好,小米的總評分有四粒星(五星為最高),而兩款Dyson產品則只有三粒星。在空氣淨化表現方面,小米獲評3.5分;而Dyson Pure Cool TP04只有3分,Dyson Pure Cool Link TP03更只有2.5分。在寧靜程度方面,小米的有4.5分,而Dyson兩款為別為3.5分及4分。而使用方便程度方面,小米及Dyson產品均獲3.5分。

打破平野無好野既定律, 小米

大宅

回覆樓主:

我8折時買了小米空氣淨化機($879), 同小米除甲醛濾芯($175), 兩樣野加埋一千多啲,仲可以用小米apps控制,我覺得小米平靚正!

禁止訪問

子爵府

CHANYINTING 發表於 18-9-18 11:06
唔信而家既消委會
呢幾年次次都係話大陸貨最好
連b6 都黎香港抬外國衛生巾,前排先話大陸貨好過外國

上次話惠而浦好跟佢買過,機嘈,用左都係成屋塵 呢d長期用電器,都係睇用家評語好d

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

男爵府

MommyPanel勳章

eziznw 發表於 18-9-18 11:06
我8折時買了小米空氣淨化機($879), 同小米除甲醛濾芯($175), 兩樣野加埋一千多啲,仲可以用小米apps控制, ...

可以給link? thanks
Black List below seller:魔怪媽媽
waieva13 ,adj4102, tiffytiffy2002
melody00,BAIDEN,heib0910,miffychsno8(Lai mei la)
hi952,waiyi1011,MC82"9277*334"
(BOC =012 608 1009846 9 chan wai yi)

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

happymap2013 發表於 18-9-18 12:09

而家冇8折lur,原價可以在豐澤買。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

水晶宮

回覆樓主:

小米產品不褸都性價比高,用過就知

大宅

happymap2013 發表於 18-9-18 12:09

http://m.buy.mi.com/hk/item/3180900011

對,冇優惠了。這是原價。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

cinda72. 發表於 18-9-18 11:14
我仲諗住係1984出舖tim

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

小米確唔錯

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

小米確唔錯

伯爵府

我用緊呢款小米空氣清新機, 真係好用喎, 平靚正 ! ( 佢抄 MUJI 的, 外觀一樣)

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我都係小米空氣清新機用家,老公淘番黎,佢本身有鼻敏感,我屋企啲房近大街多塵,佢好多時一入房就會係咁打乞嚏。我初時都有話佢點解買呢舊嘢返黎前唔同我商量吓(佢已經變成淘精),如果唔好用咪阻地方兼嘥錢,佢話睇咗功能介紹同評價,覺得抵買,我之後就冇理佢啦,部機開幾日後又真係明顯覺得佢冇乜打乞嚏,又唔算好大聲(有唔同mode較),後來仲買多部放仔女間房,換濾芯時見到d塵真係多到嚇死人。
盡我一己之力,發放正能量!

珊瑚宮

回覆樓主:

小米應該好快斷貨

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

咁我係米應該去2s , 放棄萬0 clair?!

仲打算e 星期去換萬0 個部

侯爵府

算死草 發表於 18-9-18 11:13
上次話惠而浦好跟佢買過,機嘈,用左都係成屋塵 呢d長期用電器,都係睇用家評語好d
...

我都信佢話透明粉紅色既紅威寶好用
特價買左2支中曬伏

子爵府

sfuhsg 發表於 18-9-18 14:32
我都信佢話透明粉紅色既紅威寶好用
特價買左2支中曬伏

起初都信但再睇真d只著重防腐劑引致敏感,再諗諗咩成份開蓋放幾個月都唔發霉?

侯爵府

2018母親節勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章

我依家唔係太信消委會既報告了。寧願問吓用家。

首頁

尾頁

跳至