你老公識唔識下廚?

yymaa
|
前日打風在家,唔知食咩好,老公話等佢煮,結婚咁多年都唔知佢識煮野食
雖然係簡簡單單的煎秋刀魚,炒薯仔絲,同煮公仔麵,佢都算煮得好食

你老公識唔識下廚?
JD930    發表於 18-9-19 09:54
tansyneko    發表於 18-9-18 17:41
chamcharm    發表於 18-9-18 16:38
tester5
|
yymaa 發表於 18-9-18 11:08
前日打風在家,唔知食咩好,老公話等佢煮,結婚咁多年都唔知佢識煮野食
雖然係簡簡單單的煎秋刀魚,炒薯 ...

唔識,煎隻蛋都唔得,只可以煮個公仔麵;仲要煮到勉強食得入口,就己經覺得自己好成功~
wiiabcd    發表於 18-9-18 19:08
jcstai    發表於 18-9-18 15:30
currypru    發表於 18-9-18 13:11
zitzai
|
好叻唔講得,一次半次 ok 好食。我去街佢會煮俾阿仔食
小傻b
|
我老公識煮呀~~~係我唔識~~~平時都係老公煮飯~~~我洗碗~~~
newcook    發表於 18-9-18 17:59
miranda0311    發表於 18-9-18 11:19
miranda0311    發表於 18-9-18 11:19
mysterious22
|
唔識

不過佢肯嘗試去學,而家都算係識得簡單蒸排骨同蒸蛋
lojo11
|
識!工人放假就由c6安排三餐,我完全唔入廚房的。
toyocat
|
識,逢假期佢負責買餸煮飯,雖然佢唔係成日煮,但都煮得好食過我煮咗幾廿年飯嘅人。
love2talk
|
yymaa 發表於 18-9-18 11:08
雖然係簡簡單單的煎秋刀魚,炒薯 ...

識,仲要好叻,夫家成家都煮嘢好得,只不過喺自己屋企我老公係無用武之地
Nancy20090615
|
我 ex 唔識, 兼乜都唔做. 好在我囝無遺傳佢條懶筋, 煮野重好有天份.
wcpcelia
|
好多老公其實煮餸都叻的
wyl
|
我c6係家中大廚,女兒是二廚,反而我淨係識洗碗。
靚豬豬
|
識,c6煮野食叻過我好多
debby1328
|
識,仲煮得吾錯,不過我好怕佢煮,因為佢煮完之後個廚房亂到呢⋯⋯
學會放下    發表於 18-9-18 12:53
sheetajeff
|
男朋友好叻煮野食,因為佢自己獨立生活左十幾年。但都有唔好,就係佢唔太滿意我煮既野..搞到我都無興趣同佢煮飯仔...(以前ex好鍾意我煮既野,所以我好enjoy亦成日煮)
mmya
|
老公識
老婆唔識
mmya
|
老公識
老婆唔識
luvkaka
|
回覆 yymaa 的帖子

識, 不過應該唔會落手比佢搞LU