自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

唔識

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

識,仲叻過我好多
但佢平時唔煮飯

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

識,成日 話我將佢啲功力傳授曬畀我

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

讚下c6先
蒸肉餅炒粉飯都好好味~
但㷛湯似㷛藥

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

tester5 發表於 18-9-18 11:11
唔識,煎隻蛋都唔得,只可以煮個公仔麵;仲要煮到勉強食得入口,就己經覺得自己好成功~
...

大家咁話

tester5    發表於 18-9-18 12:10

象牙宮

佢煮得叻過我好多,十幾二十人晚餐絕無問題,
如果放假多數佢煮。

子爵府

老公識煮。煲湯煮海鮮一流。琴日煮左節瓜粉絲蝦米煲,好好味。前日打風又煮左好多餸。所以風災過後,可以帶飯,lunch 唔駛出去逼。我就日日扮懶精上身。唔想郁。

wcpcelia    發表於 18-9-18 14:35

翡翠宮

2018復活節勳章

小傻b 發表於 18-9-18 11:14
我老公識煮呀~~~係我唔識~~~平時都係老公煮飯~~~我洗碗~~~

珍珠宮

15週年勳章

識, 但每次煮完個廚房
我要抹餐死,

伯爵府

識煮,不過好支整,煮個公仔麵咪咪摸摸都成半粒鐘

侯爵府

2018復活節勳章

yymaa 發表於 18-9-18 11:08
前日打風在家,唔知食咩好,老公話等佢煮,結婚咁多年都唔知佢識煮野食
雖然係簡簡單單的煎秋刀魚,炒薯 ...

識,尤其西餐

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

煮乜都一煲過/一鑊熟,賣相唔討好但又好食架。為免打擊佢,我次次都讚不絕口。
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

伯爵府

識,仲煮得好食

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

mysterious22 發表於 18-9-18 11:14
唔識

不過佢肯嘗試去學,而家都算係識得簡單蒸排骨同蒸蛋

蒸蛋高級組

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

yymaa 發表於 18-9-18 11:08
前日打風在家,唔知食咩好,老公話等佢煮,結婚咁多年都唔知佢識煮野食
雖然係簡簡單單的煎秋刀魚,炒薯 ...

我老公煮野食好過我好多。 過年女家親友都因為佢煲羊肉黎我家拜年!

wcpcelia    發表於 18-9-18 14:40

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

我老公煮嘢叻過我,劏魚斬雞都識,其實可以話係佢教我煮飯。

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主

識,煮得幾好食
不過佢話我煮得好食d

男爵府

到,我c6煮飯超得!
整海鮮,煲老火燙,樣樣都得,煮個餃子公仔麵都好好食!(佢係會將餃子同麵分開煮)
平時同佢去街市買生果都係佢揀我只負責俾錢!
食完飯又會去洗碗,怕我慢手慢腳!
不過佢要心情好先會煮飯俾我食呢,我地多數都出街食!

男爵府

到,我c6煮飯超得!
整海鮮,煲老火燙,樣樣都得,煮個餃子公仔麵都好好食!(佢係會將餃子同麵分開煮)
平時同佢去街市買生果都係佢揀我只負責俾錢!
食完飯又會去洗碗,怕我慢手慢腳!
不過佢要心情好先會煮飯俾我食呢,我地多數都出街食!

首頁
12345...8

尾頁

跳至