自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

callmebabe 發表於 18-9-18 22:18
但係佢會無電自動走去差電嗎?咁如果有水箱咪差唔到?要等有人喺屋企先再攪?
...

係呀!每次掃完會自動回充差電,如果抺地我諗屋企有人好d,我就係想返屋企前掃完地,所以最後都係買左第一代,小米掃地機械人掃得好乾淨,唔會亂行,在手機download 左app後,每次在指定時間就會出黎掃時都會收到通知,掃完都會收到通知,有時耐唔記得清潔塵盒都會收到通知,在app內可以看到它掃到屋內那個位置,可以知道掃左邊個位,點樣行,掃地用左幾多時間,掃左幾多面積,基本上都唔洗理佢,每日返到屋企已經掃乾淨,不過要留意地板上唔可以有細件物件,例如:紙巾、祙等,如有野kick住,不能行去,手機都會收到通知
......

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

ying_ma 發表於 18-9-18 19:46
淘寶有,你搜尋「石頭掃地機械人」就搵到

有無jm買過?可以推介下

男爵府

好媽媽勳章

ying_ma 發表於 18-9-18 19:34
香港無2代,要上淘寶買,如果想淘,等雙11淘啦!平好多,但我覺得一代好用,因為我會set好每日放工返屋企 ...

咁差完電再水箱放水咪可以拖地囉,點解用唔到拖地功能?

子爵府

ying_ma 發表於 18-9-18 22:46
係呀!每次掃完會自動回充差電,如果抺地我諗屋企有人好d,我就係想返屋企前掃完地,所以最後都係買左第一 ...

佢會自動走去每間房吸?

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

係呀!每次掃完會自動回充差電,如果抺地我諗屋企有人好d,我就係想返屋企前掃完地,所以最後都係買左第一 ...

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第一回

伯爵府

BB防敏心得分享勳章

princessf 發表於 18-9-18 17:49
2代非常好

多頭髮掃到嗎?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

用緊二代,好用

子爵府

香港無2代,要上淘寶買,如果想淘,等雙11淘啦!平好多,但我覺得一代好用,因為我會set好每日放工返屋企 ...

第二代幾錢?

大宅

我618京東 買2300人仔, 包送HK

之前用IRIS, CLICK 頭髮CLICK 到我發癲, 把心一橫買機械人, 原本老公唔比買小米, 因覺大6野而言太貴, 寧願要低檔Panasonic (3角型),

但唔知點解我今次真係好想要小米, 一來睇you tube 真係覺得小米智能好多, 用手機已經可以任意控制(非常容易), 2來想要拖地

大宅

回覆 eziznw 的帖子

我有考慮過保養,
小米係要寄番大6先換部新, 但香港d 行貨咪一樣要拎到老練咁遠先有service center, 仲要check 一輪未必保零件又另計果d.....

但小米好似保証寄回就換, 咁我寧靜蝕郵費啦, 反正搭車一樣要$ 要時間, 我條數係咁計...不喜勿插

子爵府

eziznw 發表於 18-9-18 11:38
下載香港小米apps,果度買,過$150免費送貨。 我買時係原價 ,早咗買。
...

好用嗎?

男爵府

美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

LM

大宅

至於好用, 利申我家只有成年人, 沒有小朋友小動物, 為人懶惰, 對清潔要求不算太高的, 故以下並非潔癖者standard:

1.好智能,而又user friendly, download 米家apps 可以控制, 可以set 定時, 可以當搖控, 可以忽然係公司記起屋企枱底有餅碎老點佢去吸, 重覆吸3/5/7次亦ok 無怨言, 之後仲自己番歸

2.吸得乾淨, 至少乾淨過我吸, 除左邊角位or 一d 佢能力上去唔到地方 , ((唔會click 髮!!!! 所以我愛佢!!!!! ))

3.拖地, 我覺得簡直係恩物, 因我超討厭擰地拖.. 但老實佢冇地拖咁乾淨, 只係似日日吸乾淨之後拎塊地布輕輕托抹下咁, 但佢唔知點解又識得係污糟d既位抹多2下, 所以以本人低standard 表示滿意

4, 識爬過某d 粗電線,同一d 唔太高障礙物, 比如硅土地墊, 好少click 同困住自己

打住先, 有時間之後打埋d 唔好

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

princessf 發表於 18-9-19 13:44
至於好用, 利申我家只有成年人, 沒有小朋友小動物, 為人懶惰, 對清潔要求不算太高的, 故以下並非潔癖者stan ...

有無link呀?
好正咁喎

大宅

最關心BB問題熱投勳章

多謝分享,昨日即落單,今日已送到順豐站,一陣可以試機

伯爵府

請問吸完嘅效果同自己吸有咩分別?

伯爵府

princessf 發表於 18-9-19 13:12
回覆 eziznw 的帖子

我有考慮過保養,

大陸官網唔見有寫話可換全新嘅?

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

未試過雙11買野, 請問知不知大約會有幾折?

THX
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

首頁

尾頁

跳至