覺唔覺而家d人越黎越冇公德心

superfitma
|
真係唔明點解d人可以咁冇公德心
搭鐵人多又迫 打乞痴竟然唔um口 仲要對住人打
而家d流感咁勁 我地大人抵制力弱小小都話中招 何況係小朋友?
真係好擔心小朋友比人惹病
RoFa
|
好多人病咗都唔戴口罩,我小朋友都差啲中招,前面睇住報紙就用報紙遮咳,一啲都唔衛生
kenbetty
|
RoFa 發表於 18-9-18 16:30
好多人病咗都唔戴口罩,我小朋友都差啲中招,前面睇住報紙就用報紙遮咳,一啲都唔衛生 ...

咪就係囉… 免費派果d報紙環保傳閱喎… 邊個夠胆攞吖

lovegrandma
|
我都勁憎果D人, 出聲話佢仲可以大大聲話返我轉頭架!!
話我明知佢打乞痴唔識避開喎, D人真係打橫黎講
cherry-
|
lovegrandma 發表於 18-9-18 17:10
我都勁憎果D人, 出聲話佢仲可以大大聲話返我轉頭架!!
話我明知佢打乞痴唔識避開喎, D人真係打橫黎講 ...
咁衰格!?架車咁多人想避都避唔到啦!!
自己唔岩仲惡人先告狀,唔通要我地冇病既人帶口罩去就佢地?

hamsterma
|
superfitma 發表於 18-9-18 11:13
真係唔明點解d人可以咁冇公德心
搭鐵人多又迫 打乞痴竟然唔um口 仲要對住人打
而家d流感咁勁 我地大人抵制 ...

最怕坐車遇到咁嘅人
媽媽LOL
|
cherry- 發表於 18-9-19 10:45
咁衰格!?架車咁多人想避都避唔到啦!!
自己唔岩仲惡人先告狀,唔通要我地冇病既人帶口罩去就佢地?
我之前都好怕呢d人,但我又唔焗得唔可以長帶口罩
早排見isquare有部得水樽咁上下大既空氣淨化機做promo就買左黎用
可以隔菌隔塵,唔怕地鐵d空氣焗

haha748494
|
系吖,我即刻將BB頭擰開。
leemamaa
|
媽媽LOL 發表於 18-9-20 10:16
我之前都好怕呢d人,但我又唔焗得唔可以長帶口罩
早排見isquare有部得水樽咁上下大既空氣淨化機做promo就買 ...
係咪叫wynd?
我都有睇過下, 仲有個架for bb車用, 真係幾正

我要做媽媽
|
我係覺得而家社會既人,真係冷漠咗好多