許金山和沈麗君case 後有感

little_chamo
|
睇完沈麗君嘅遺書,為佢心痛.

渣男同小三真係害人不淺.
希望所有女人可以吸取呢d悲劇經驗, 當男人變心就快快抽身而去,唔好糾纏, 唔好再緬懷過去.
離婚後可以有自己更好嘅生活, 唔好咁傻同人分享一個已經唔愛自己嘅男人.

只係有感而發.

emily22
|
little_chamo 發表於 18-9-18 11:20

不知道判成點?
tsung
|
當局者迷
cindy618
|
emily22 發表於 18-9-18 16:30
不知道判成點?

法官引導緊陪審團
sjnl43
|
little_chamo 發表於 18-9-18 11:20

應該話吾好慳, 金山伯個老婆朋友作供, 以前無去外地農莊渡假order pama ham食, 臨走老公唔要佢先洗多d 離婚傾唔掂, 殺埋你

金山伯老婆死左, 係咁同賤三旅行

人在天堂錢在銀行, 都順氣d 錢在賤三 到, 老公有錢散咁d 財散人安樂呀

|
我都有朋友因為老公有外遇而患上精神病
Jane1983
|
都係好慘,但唔同。報紙講,金山老婆後期死心,好似係肯離婚,係賤男唔想分錢。沈慘在生cancer,如果無絕症,佢離婚都大把世界。
tester5
|

置身事外就可以咁理智話抽身。但當事人可以咁易嗎?呢個係同床共枕自己愛過的人呢。
除非你唔係咁愛佢,才可以輕易話抽就抽。

人係感情既動物,點都要時間去復原。

女人最好識自愛,愛自己多一點,唔好以為只愛對方就可以。亦唔好以為愛就是擁有對方,除時準備了對方會有離開自己的一天。咁可能將來面對任何轉變,會較容易接受,較易自處。

good_pig    發表於 18-9-19 00:36
woodpecker
|
sjnl43 發表於 18-9-18 17:19
應該話吾好慳, 金山伯個老婆朋友作供, 以前無去外地農莊渡假order pama ham食, 臨走老公唔要佢先洗多d 離 ...

金山伯d錢唔俾老婆,而家俾大律師囉
sjnl43
|
woodpecker 發表於 18-9-18 17:33
金山伯d錢唔俾老婆,而家俾大律師囉

唔係東窗事發, 都比晒小三啦

報導話老婆死左, 係咁同賤三外遊

試下洗米仍然疊馬仔, 人地名模眼尾都唔望啦

淨係教掂前頭婆個仔, 孝順6299收工, 做得太多引致今日下場

sjnl43
|
tester5 發表於 18-9-18 17:33
置身事外就可以咁理智話抽身。但當事人可以咁易嗎?呢個係同床共枕自己愛過的人呢。
除非你唔係咁愛佢,才 ...

記得n 年前, 菲力偉公司嗎?

個女老闆, 嫁鬼佬後幫老公攪到無人不識, 自己公司無發展, 到老左男人唔要佢

男人公司巳經係龍頭, 打低佢間公司仔, 傳聞後黎鬼佬舞唔掂, 但前妻幫佢揾落大筆發左唔care

而家唔興跳one more two more lu

Poyau
|