自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

BK Milk勳章

我好喜歡她第三類法庭時,好靚

珍珠宮

blue02 發表於 18-9-18 23:10

以命學來說,遲婚者、婚前多波折者、多婚者已不算易得好姻緣

要有好傳統意義上既好姻緣都係講求性情平淡多 d
你見個 d 靚靚地叻叻地既女仔,要麼性情平淡,要麼目標為本知自己要咩,而且本來圈子的男生也不俗吧

一般情況下,真心戀愛係十幾廿頭既事,現今好多人廿中就結婚,廿尾三十呢個戀愛巿場已相當淡靜因為大家早婚了,available 既男人更少,感覺三十後最旺既係偷食巿場,把握不到十幾廿頭個轉,廿中尾又無捨棄浪漫目標為本地求偶,現在三十後要找都難找得著個單身正常既男人,所以不用 blame 自己些甚麼,大概係錯過時機而已。

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

回覆樓主

佢後生時超靚,素顔個樣都識發光;人又好
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

男爵府

ICbaby 發表於 18-9-18 23:25
咁又唔好咁講自已
你MR. right 未出現啫
我識得有幾個

當你近4張未發巿就明我感受
不過睇呢個post 都好得意, 主流價值都係覺得一個 女仔 要有婚姻 嫁得出 先叫(稍為)美滿 /無憾, 如果李英愛唔係有丈夫, 有一對可愛龍鳳胎 ,大家會唔會覺得咁嘅人生若有所憾呢 ?關之琳呢? 關之琳都係婚姻失敗, 大家又唔會話好羨慕佢喎 (除咗個樣 ,尤其後生嗰陣) 呢啲就係主流價值 ,我唔會話主流價值係啱定錯, 老土一定啱嗰句: 就係各人有自己嘅路要行, 唯有咁樣囉 ,唔係點樣啫 ~

男爵府

nsychristy 發表於 18-9-18 23:26
以命學來說,遲婚者、婚前多波折者、多婚者已不算易得好姻緣

要有好傳統意義上既好姻緣都係講求性情平淡 ...

錯過時機 ,好呀, 唯有咁樣安慰自己 ,不過有陣時都有點超現實感覺, 就係意識到自己生育機會 一點一滴流逝, 此生原來沒有子女緣...我廿幾歲嘅時候 ,見到街上嘅小朋友, 會覺得好得意, 會偷望他們 , 最近十年八年, 呢個感覺淡咗好多,我覺得同身體荷爾蒙改變有關係 , biological 很多東西長期不activate會沉睡了 ..

珍珠宮

醒目開學勳章

回覆樓主

邵美琪好靚

男爵府

appledai 發表於 18-9-18 23:25
我好喜歡她第三類法庭時,好靚

我覺得第三類法庭係邵美琪嘅全盛時期 ,介乎少艾與初熟之間, 又長頭髮 , 超靚

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

小華子 發表於 18-9-18 18:50
佢有不良嗜好的

what?

侯爵府

cathy-tse 發表於 18-9-19 00:22
又有傳佢為E健要被逼打胎

當時佢非常失落

呢個又未聽過。
不過見到,E同兩琪好多年都唔肯結婚,同蒙終於肯。當然,論知名度或受歡迎程度,蒙應該係最低

子爵府

opl2 發表於 18-9-18 17:55
佢個樣咁苦,唔明點解咁多人讚佢靚
不過各花入各眼啦

講起苦,我覺得楊采妮都好苦

翡翠宮

回覆樓主

好多好多年前見過佢真人,係好靚好靚。似混血兒咁,輪廓又靚。又唔矮。標準身材。

子爵府

回覆樓主:

睇左佢後生啲相都冇大家講到天仙咁靚既感覺, 同埋佢笑起上黎都好似好唔開心, 唔笑個樣更加咀喪, 不過各花各眼, 但我從來都唔覺佢同靚字扯上關係, 只係個樣生得比較外籍少少, 偏向尼泊爾, 印尼多。fans 勿打頭

大宅

jasmineoj 發表於 18-9-19 00:31
講起苦,我覺得楊采妮都好苦

但楊采妮(emoji)家好幸福喎~

男爵府

唔覺佢靚,黎姿靚好多

大宅

mickeyeva 發表於 18-9-18 11:43
她保養得宜和做戲好,希望她早日搵到真命天子

https://www.orientalsunday.hk/296243/%e6%9c ...

佢剛出道時見過邵真人,覺得佢好靚,好有星味。

男爵府

佢唔係甜美可愛形靚女,但就係型同charm,佢最靚嘅時期仲係紙媒年代,家陣網上搵到唔多,好多都係年紀開始大嘅相,不過依然型。

男爵府

fishfish121 發表於 18-9-19 01:03
睇左佢後生啲相都冇大家講到天仙咁靚既感覺, 同埋佢笑起上黎都好似好唔開心, 唔笑個樣更加咀喪, 不過各花各 ...
同意,完全同靚扯唔上關係..

可能未見過真人..

睇電視亦唔鍾意見到佢...

珍珠宮

回覆樓主

正氣之人係唔會接觸呢類不良嗜好
有不良嗜好嘅人係唔會有正氣
邵美琪感覺好正氣
我唔信佢會有不良嗜好
雖然我認識邵美琪係小學時睇妙手仁心

子爵府

回覆樓主: