走佬袋 (幾時要開始執定)

Jessica.C124
|
想問問JM通常幾時要開始執定走佬袋?
ipcs
|
Jessica.C124 發表於 18-9-18 11:45

34週左右
linglingchai
|
回覆 Jessica.C124 的帖子

得閒先用紙列出清單,叫C6搞掂佢.
|
ipcs 發表於 18-9-18 12:16
34週左右

明白, 因為我有朋友話28W要執定...但我覺得太早...

|
linglingchai 發表於 18-9-18 13:02

我都怕寫完會執漏, 哈
ipcs
|
Jessica.C124 發表於 18-9-18 13:05
明白, 因為我有朋友話28W要執定...但我覺得太早...

我第一胎36wk6穿水,第二胎32wk就鋪定床墊瞓覺,但走佬袋遲少少喺34週先執好。
hamsterma
|
Jessica.C124 發表於 18-9-18 11:45

我好多都係我家姐比我,所以好多都唔使煩
puppydingo
|
早d準備。
我有朋友7個月咩都無準備。連bb衫同床,走佬袋都未買。就出產生在。
我陀孖28周已經執好。
我要做媽媽
|
我系30週左右開始準備,果時候好緊張吖
luv_miyuko
|
linglingchai 發表於 18-9-18 13:02

你信佢啊?
Jagiya
|
luv_miyuko 發表於 18-9-18 16:14
你信佢啊?

講得好
eriching
|
ipcs 發表於 18-9-18 13:09
我第一胎36wk6穿水,第二胎32wk就鋪定床墊瞓覺,但走佬袋遲少少喺34週先執好。
...

你用咩床墊?
ipcs
|
eriching 發表於 18-9-19 01:41
你用咩床墊?

初時用左生仔用即棄果d,後來用左BB摸片膠面果d床墊
|
ipcs 發表於 18-9-18 13:09
...

咁幾時執都真係無規定, 因為唔知阿B會否突然早/遲出世...

|
hamsterma 發表於 18-9-18 13:27
我好多都係我家姐比我,所以好多都唔使煩

真係好...唔洗煩...哈

|
puppydingo 發表於 18-9-18 13:48
早d準備。
我有朋友7個月咩都無準備。連bb衫同床,走佬袋都未買。就出產生在。
我陀孖28周已經執好。

我就買左BB床同衫仔呢D...BB車就10月尾先買...咁你朋友個陣點算, 咩都未搞

|
我要做媽媽 發表於 18-9-18 15:19
我系30週左右開始準備,果時候好緊張吖

我都諗住遲少少先執, 我連阿B D衫仔都未開始洗..因為我預產係12月中...諗住10月尾先洗阿B D衫仔, 因為呢排天氣都麻麻, 成日落雨...同埋唔想太早洗衫, 哈

|
luv_miyuko 發表於 18-9-18 16:14
你信佢啊?

唔信...哈...所以我最後應該都係自己執算

|
Jagiya 發表於 18-9-18 22:26
講得好

D C6...真係呢...

puppydingo
|
Jessica.C124 發表於 18-9-20 12:53
我就買左BB床同衫仔呢D...BB車就10月尾先買...咁你朋友個陣點算, 咩都未搞

婆婆同嫲嫲搞