男人出不出軌,和你優不優秀沒關係

chloey888
|

今日喺網上見到呢段嘢,覺得好啱。男人專唔專一,同佢條件,有錢無錢靚唔靚仔無關,亦同老婆靚唔靚無關,同個本身男人個人品有關。

有時我覺得女人有冇嫁啱/錯人,真係好似一場賭博。

yamaneko
|
特別是現在科技發達,人口稠密,周圍工作,出軋太容易了。
chloey888
|
所以我覺得女人應該有少少私己錢,起碼有咩事都可以獨立生活。
叮妹
|
各行各業有冇$都有,<1>我朋友老公揸巴士,同個女乘客搭上離婚<個女乘客日日搭同一班車>
叮妹
|

<2>我女同事24歲又系搭上已婚小巴司机,識冇耐求其租間村屋仔幽會
叮妹
|
各行各業有冇$都有,<1>我朋友老公揸巴士,同個女乘客搭上離婚<個女乘客日日搭同一班車>
keikeicat
|
我阿嫲生前成日講,女人唔需要靚,最緊要命好!
kcpak    發表於 18-9-19 01:19
Chirley    發表於 18-9-18 22:45
wcpcelia    發表於 18-9-18 14:44
keikeicat
|

重複,del

orangeca
|
結不結婚自己都要有錢旁身, 嫁個咩男人都要自己養得起自己才有尊嚴, 千古不變的定律。
Chirley    發表於 18-9-18 22:46
laiyee6121
|
keikeicat 發表於 18-9-18 12:25
我阿嫲生前成日講,女人唔需要靚,最緊要命好!

呢句真
jodyfan
|
但班未離婚的C9, 死都話係因自己優秀。

街市個肥,短,黃,醜C9 都話:「老公去滾呢家嘢,唔關我事!」
jodyfan
|

街市個肥,短,黃,醜C9 都話:「老公去滾呢家嘢,唔關我事!」
jodyfan
|

Jumama24
|

1928mickey
|
女人姣重點之一
chloey888
|
身邊有幾個例子:

朋友A:靚女,成日話一定要keep到樣靚身材正,老公就唔會去滾,佢每個月都用幾萬蚊做facial同買衫扮靚,個個話佢又靚又keep得好,最後佢老公撘上後生女。

朋友B:本身幾靚,身型結婚後一直無肥過,慳家買衫只買淘寶,照顧老公起居飲食,最後老公搭上事業型女性。

親戚A: 為人樸實,事業上揾到錢仲幫到老公,返到屋企仲會洗衫煮飯,最後發現老公有小三。

有時發現就算你做得幾好,男人要偷食都係會偷食,所以女人真係要自己堅強獨立。

有感而發,不喜勿插!
Chirley    發表於 18-9-18 22:46
門常開    發表於 18-9-18 16:15
tsung
|
叮妹 發表於 18-9-18 12:21
各行各業有冇$都有,我朋友老公揸巴士,同個女乘客搭上離婚

巴士結良緣
tester5
|
chloey888 發表於 18-9-18 12:10
今日喺網上見到呢段嘢,覺得好啱。男人專唔專一,同佢條件,有錢無錢靚唔靚仔無關,亦同老婆靚唔靚無關 ...

呢個年頭,會唔會女人都有機會出軌呢?
Nbs
|
chloey888 發表於 18-9-18 12:10
今日喺網上見到呢段嘢,覺得好啱。男人專唔專一,同佢條件,有錢無錢靚唔靚仔無關,亦同老婆靚唔靚無關 ...

完全同意。
我覺得係睇個男人人品同觀念。如果自細屋企/學校/朋輩環境都教到佢對女人/愛情/家庭既正確正面的價值觀,大個就會識得尊重身邊既伴侶同家人。我知唔係人人都有個幸福家庭,不過我見我身邊的同事朋友,自身家庭融洽父母恩愛的真係好好多。
女人亦需要自強同獨立。
chloey888
|
Nbs 發表於 18-9-18 13:06
完全同意。
我覺得係睇個男人人品同觀念。如果自細屋企/學校/朋輩環境都教到佢對女人/愛情/家庭既正確正面 ...

贊成你講法,但我驚訝有啲單身女性朋友,話揀對象要睇佢事業,揾唔揾到錢,有冇樓,其實我覺得人品更重要,而且我覺得佢有錢唔代表會俾你。