女人生完bb好似老得特別快…

cherry-
|
我朋友以前係校花, 好靚, 佢28歲懷孕, 正常地順利生B, 個個都話佢係難得一見既靚媽媽, 一年後再見, 見到佢憔悴左不少, 以前既風采不再..

佢話女人一生既美麗會係生bb之後開始滑落, 不論時間,或是身體皮膚, 新陳代謝都會有翻天覆地既改變, 見到佢, 真係非常同意同感慨...
熊貓小姐
|
好快就有人沖出來,話生BB好偉大,唔應該咁話。但係事實歸事實,我身邊好多生完仔嘅,真係即刻老左
熊貓小姐
|
好快就有人沖出來,話生BB好偉大,唔應該咁話。但係事實歸事實,我身邊好多生完仔嘅,真係即刻老左
Jameskey
|
真系一啲啲,我見有啲女人生完仲靚左。
wcpcelia    發表於 18-9-18 15:16
Fatjelly
|

日日無覺好訓好難唔殘
我同喪屍無分別,醜到唔敢照鏡
emimi
|
有個舊同事好靚,結婚時仲靚過好多明星,生完第一個後瓜子面不再仲有d浮腫,大眼袋,生完第二個連fb都變只po bb相冇自己
好多人生完都變醜但靚女對比特別大
Gopher_Lo
|
生完日日餵夜奶,3個月之後要返工,但仲要揼奶,我仲要係窮媽!日日個schedule由0600-2500,仲要唔好有人攪亂檔!否則2500都冇得瞓!

最後捱咗7個月,頂唔順,放棄人奶,日日瞓多2個鐘兼午飯時可以恰一恰,好好多!但個樣都係老咗10年咁!

之後生第二個,到細嗰個3個月大時,工人走佬,猶如「打大佬」一樣捱咗4個月(前後共捱咗7個月),個樣衰到連自己都唔想照鏡!相都唔肯影!

最後,終於有新工人到,好彩個天送咗個好工人比我,我終於可以休息下!

再用咗一年半時間,個樣終於變返正常!
wcpcelia    發表於 18-9-18 15:17
mymarigold
|
我生咗兩個, 又唔覺得老咗好多, 可能係我做開運動, 身形比未生前差唔多, 重咗4磅。 皮膚我覺得仲好過未生之前, 可能係我生bb後開始注重護膚。 但係個仔考完三次呈分試後,我就覺得自己老咗, 白頭髮都出咗好多條
媽媽LOL
|

唔keep真係會好快老
fishfish121
|

老得快係因為佢唔keep啫
mandy952
|
cherry- 發表於 18-9-18 12:20
我朋友以前係校花, 好靚, 佢28歲懷孕, 正常地順利生B, 個個都話佢係難得一見既靚媽媽, 一年後再見, 見到佢 ...

佢生完補得唔夠,湊仔又辛苦。你睇千億新抱,邊個覺佢老,係幸福肥
Pollyowen
|
白頭髮都多左
amyamy123
|
生完唔keep真係會快老好多
o_____o
|
媽媽LOL 發表於 18-9-18 12:49
呢個幾方便同抵, 兩百幾蚊香港無限data 再+ 大灣區500MB data

關生完BB老得快乜事
senchacha
|
生完一黎元氣大傷,二黎又要照顧呀b,邊夠時間休息,咁梗係會咁啦,
你睇下有錢果班既少奶奶,幾十人係後面幫佢地手,咁佢地梗係可以keep得好啦
IloveJJ
|
我朋友以前係校花, 好靚, 佢28歲懷孕, 正常地順利生B, 個個都話佢係難得一見既靚媽媽, 一年後再見, 見到佢 ...

新陳代謝肯定會唔同
APIGMA    發表於 18-9-18 18:09
tester5
|

男人咪一樣,你睇陳豪。好爸爸好媽媽,更老得特別快架。
女人,都係要適時愛錫下自己比較好
Fatjelly
|
amyamy123 發表於 18-9-18 12:53
生完唔keep真係會快老好多

有人幫手湊就有時間keep
無工人要返工放工仲要執屋湊仔
連覺都無時間訓keep乜?我覺得我keep住無死已經係奇蹟。
tsung
|
媽媽LOL 發表於 18-9-18 12:49
呢個幾方便同抵, 兩百幾蚊香港無限data 再+ 大灣區500MB data

熱媽
|
要睇坐月坐得好唔好。唔講明星,識朋友坐足月,個B長老幫手照顧,佢精神好好。反觀另外朋友無坐月一腳踢,真係殘咗好多