自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

等優惠!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 18-9-18 16:05
default係講緊收錢戶口! 所以如果你想人入你恒生戶口, 就比tel人地, 如果想入boc就比email :happ ...
咁請問可唔可以登記兩間銀行?

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

留毛

琥珀宮

default係講緊收錢戶口! 所以如果你想人入你恒生戶口, 就比tel人地, 如果想入boc就比email :happ ...

都係好方法

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

wyl 發表於 18-9-18 16:35
咁請問可唔可以登記兩間銀行?

可以! tel一間, email一間, 亦可隨時轉default ac
放下自在

大宅

遲D先,等下優惠!

珍珠宮

即係人地可過以數比我,咁我過數比自己得吾得?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

loved 發表於 18-9-18 18:24
即係人地可過以數比我,咁我過數比自己得吾得?
應該無問題, 不過實際點運作要月尾先試到
放下自在

珍珠宮

2018復活節勳章

cattz288 發表於 18-9-18 14:09
default係一間! 可以用手提同email分開登記

請問default咗一個戶口,咁是否入數同過數俾人都係只經呢個戶口呀?謝謝你

象牙宮

nainaitze 發表於 18-9-18 18:53
請問default咗一個戶口,咁是否入數同過數俾人都係只經呢個戶口呀?謝謝你
...

唔係!用tel揀default果個只係收款! 付款戶口視乎你用邊間bank app!
放下自在

珍珠宮

2018復活節勳章

cattz288 發表於 18-9-18 19:00
唔係!用tel揀default果個只係收款! 付款戶口視乎你用邊間bank app!

原來係咁,謝謝你呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

cattz288 發表於 18-9-18 17:55
可以! tel一間, email一間, 亦可隨時轉default ac
你好叻呀多謝你解答我。

象牙宮

wyl 發表於 18-9-18 19:21
你好叻呀多謝你解答我。

唔叻呀~大家研究下咋!
最怕去銀行排隊, 所有方便野都想第一時間試用
放下自在

珍珠宮

Instant Cross bank transfer, no service charge

大宅

講緊用saving account or credit crad過數呀?好似payme甘?

象牙宮

回覆樓主:

啱啱見alipay都可以set做 default!
放下自在

琥珀宮

cattz288 發表於 18-9-18 19:56
啱啱見alipay都可以set做 default!

唔見嘅,請問係邊度見到

象牙宮

mandy952 發表於 18-9-18 20:01
唔見嘅,請問係邊度見到

設置
放下自在

琥珀宮

cattz288 發表於 18-9-18 20:03
設置

thx,

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

登記左,