想生BB

跳至

首頁
12345...10

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

回覆 RisaRisa 的帖子

男人自尊心太強

水晶宮

Joey8 發表於 18-9-18 14:21
回覆 puppydingo 的帖子

Plan左去旅行,醫生話我地兩個太緊張,去旅行可以輕鬆啲試下 ...

同老公一齊set個deadline
唔得一齊去面對。
睇醫生,做iui又好ivf又好。都要面對。
因為女人時間唔等人

大宅

Joey8 發表於 18-9-18 13:55
回覆 ipcs 的帖子

我自己睇左婦科話一切正常,醫生寫左紙俾我叫老公去驗精,但佢好似唔想,成日推遲,唉。 ...

我叫我老公都即去驗啦, 好彩驗下ja, 出黎repost好差, 咪我針灸針到穿哂都未有 你咪話醫生話一定要有男人report先知下一步點做, 當時我醫生真係咁講, 醫法可以好唔同, 咪浪費大家時間

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

回覆 dolldollk 的帖子

我已睇左半年中醫,一啲成績都冇,所以西醫話叫男人驗,我朋友叫我做IVF, 但政府話已過年齡排,私家又好似太貴

大宅

Joey8 發表於 18-9-18 17:09
回覆 dolldollk 的帖子

我已睇左半年中醫,一啲成績都冇,所以西醫話叫男人驗,我朋友叫我做IVF, 但政府話 ...

我又針又艾灸又運動都唔得, 仲要朱古力手術完應該快中都無, 點知一check我地2個都唔好 醫生同我講如果男女report都ok就IUI, 機會唔高就直接ivf, 我見好多人都去台灣ivf, 平d

複式洋房

ipcs 發表於 18-9-18 16:02
我唔知點答你,咁確實有人覺得盡量keep住丁丁唔流出嚟可以增加命中率,亦有人話強的丁丁唔駛1分鐘已經游左 ...
我想問下,如果do完尿尿急是否要忍?要忍多久呢?是否do 完去尿尿,精子便不能游上去呢?

伯爵府

busy_penny 發表於 18-9-18 17:13
我想問下,如果do完尿尿急是否要忍?要忍多久呢?是否do 完去尿尿,精子便不能游上去呢?
...

最好do之前去完尿尿先,do完瞓半個鐘,如果do完即刻下床,好多會流返出嚟,感覺好似浪費左咁。有JM話勁的精子唔受影響喎,不過我的確2次bingo都最少瞓半個鐘先落床。

複式洋房

ipcs 發表於 18-9-18 17:19
最好do之前去完尿尿先,do完瞓半個鐘,如果do完即刻下床,好多會流返出嚟,感覺好似浪費左咁。有JM話勁的 ...
如果do 完,1小時候去廁所,又會否影響受孕機會呢?

伯爵府

busy_penny 發表於 18-9-18 18:20
如果do 完,1小時候去廁所,又會否影響受孕機會呢?

唔會,我落床後都有去

子爵府

回覆 Joey8 的帖子

我諗你都係快啲去做個檢查,尤其係你先生精子質素。

36-37都係一個分水嶺,卵子質素係會drop得好快。

複式洋房

ipcs 發表於 18-9-18 18:29
唔會,我落床後都有去
謝謝!

男爵府

Joey8 發表於 18-9-18 13:38
已用盡方法嘗試,睇中醫、排卵試紙、食蠔、去旅行等。。。但足以足試左年幾都未有,仲有咩方法?

你驗的是基本檢查定全面?例如輸卵管 驗血 同子官內膜等等有沒有驗?
沖不沖涼吾關是啦 我35第一次小x同第二次39成功生左都有即時沖涼
勸下你老公叫佢面對問題去驗精啦 冇時間曬了......

珍珠宮

回覆 yoyocandy 的帖子

39歲有左好厲害呀!有冇特別飲食心得?

男爵府

Joey8 發表於 18-9-18 21:58

39歲有左好厲害呀!有冇特別飲食心得?

第一次計劃 好快中 可惜小x左
第二次計劃下連番失敗 搞到中醫針灸紅d運動蒸腳戒口咩都出齊 兩年幾都吾得就全部吾做 只是keep住煲湯飲 最後食左兩個cycle天喜丸 中果個月剛岩有第二件緊要事做將生仔事暫且放埋一邊 只做了一兩次 點知中左 但果兩個月因爲辦的事我同老公都行好多路成日要曬 行到累就蒸腳 實質係邊樣幫到我 我都吾知 又或者幫我老公的精.......

珍珠宮

其實好多人話因為我工作成日企,又大壓力所以難有,好多人叫我唔好做,但唔做點生活,仲要生BB點養,唉。。。

男爵府

Joey8 發表於 18-9-19 10:32

其實好多人話因為我工作成日企,又大壓力所以難有,好多人叫我唔好做,但唔做點生 ...

或者轉行
為了生b我都放棄了有前途人工高的 轉了人工低的文員仔 有時候就要取捨.....

珍珠宮

而家考慮中

大宅

2018復活節勳章

回覆樓主

我朋友剛剛41歲 備孕11年都生得出。你37 大把日子...係急。但又唔係去到絕望。
佢食海蔘及聖潔莓,老公食蠔素。
因為我都跟左佢食聖潔莓 本來由50-60 一個週期。食左4個月 變番32-34 一個週期 未食前備孕2年從來無中過。但次次都睇準排卵紙強陽後做。都無。今個月 驗到綠d有線。雖然未知是否成功懷孕。但我覺得幾有用。幫身體荷爾蒙調理番自然就可以懷孕。
你都可以試試。我唔知邊度有得賣。因為我買人地懷孕後二手放出來的。

珍珠宮

回覆 candice0088 的帖子

謝謝你!我上網搵下

男爵府

回覆 Joey8 的帖子

其實去旅行都好攰,
早起, 又要行好多路, 返到酒店2個都攰到即刻瞓.
去旅行對我地嚟講唔係好work.

首頁
12345...10

尾頁

跳至