想生BB

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

回覆 Joey8 的帖子

37歲仲大把機會..但某事在人,成事在天..
現代人,要用科學方法之餘,也要有堅強的信念..
科學:
1. 兩夫妻的事, 當然要兩夫妻合作才能成事..單一方面都不能..你老公是否有心要小朋友都很重要;
否然, 你怎樣努力都没用;

若兩夫妻都有共同心, 去求醫, 看雙方身體是否有問題; 對正下葯;

雙方没問題, 就要其它方法;

2.没問題, 女的要留意排EGG, 你可以用試紙,測日子+兩夫妻配合日子行房;

3. 女的最好睇下中醫調理身體, 不是一朝半日的事,要長時間調理的; 平日飲食要注意,夫妻兩人盡少飲涷飲/汽水等..良好生活習慣,休息..

4. 兩夫妻,用自己的宗教信仰去求與你們有緣份的BB;..做得家人,要靠好深厚緣份..

我自己信佛, 我會念誦" 妙法蓮華經觀世音菩薩普門品"當中有講到"若有女人設欲求男, 禮拜供養觀世音菩薩,便生福德智慧之男, 設欲求女,便生端正有相之女,宿植得本, 眾人愛敬.." 求觀世音菩薩,可助你求子;..但是要堅持,不是一朝半日可以.. ..
也可以拜送子觀音..拜金花娘娘求子...兩夫妻要同心誠心求..
(或許有人話唔科學, 但事實上, 世上很事情, 你用科學暫時還不能解釋..也事實上, 許多夫妻一切正常,所有科學醫生都做了, 也不能生兒育女,這也是另一個方法..心誠則靈..)
宗教信仰没能夠強迫..要當事人真心信仰..所以,這是建議..這是我自己和身邊朋友的經歷..信不信由你..

做齊以上方法,若能如願,當然是好..但若不能, 就隨緣..盡己所能...不能強求..
祝你早日如願..

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

回覆 ix54037 的帖子

我預左一日住溫泉酒店輕鬆下😝

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

回覆 菩提子 的帖子

謝謝你

珍珠宮

回覆 puppydingo 的帖子

老公話隨緣,唉!

水晶宮

Joey8 發表於 18-9-19 21:28
回覆 puppydingo 的帖子

老公話隨緣,唉!

咁無計

男爵府

回覆樓主:

不會,我同朋友都是37懷孕。

珍珠宮

回覆 Bicanna 的帖子

但年紀大會唔會好辛苦?

別墅

Bicanna 發表於 18-9-19 23:15
不會,我同朋友都是37懷孕。

自然懷孕嗎? 會唔會試好耐才有?

男爵府

Joey8 發表於 18-9-18 13:38
已用盡方法嘗試,睇中醫、排卵試紙、食蠔、去旅行等。。。但足以足試左年幾都未有,仲有咩方法?

唔會的,識好多人38-4X先有第一個

大宅

聽朋友講do完可以瞓喺床雙腳向上,好似踩單車咁慢慢郁。佢話佢兩胎都係咁黎 同埋學其他jm講, 至少半個鐘先好落床

去旅行我覺得都係好辦法丫, 自己plan行程, 可以好hea好舒服的
book間靚d的酒店, 有feel d, 製造下浪漫氣氛, 情到濃時dodo係會效果好過平時交功課咁架!
加油呀!

男爵府

Joey8 發表於 18-9-19 23:34

但年紀大會唔會好辛苦?

我除左頭16週有嘔,其他時間冇野呀,吾辛苦,可能我游水,踏單車。

男爵府

RUBYWWW 發表於 18-9-20 07:59
自然懷孕嗎? 會唔會試好耐才有?

我ivf呀,因為老公問題,做左1次ivf成功。我朋友就自然,結左婚幾個月就有左。佢37歲5個月有左,生果陣都超過38,佢肥架,但冇嘔,又陀得舒服。不過我地有個共通點,平常有睇中醫調理身體,所以想生B時就都幾快有。

別墅

Bicanna 發表於 18-9-20 12:59
我ivf呀,因為老公問題,做左1次ivf成功。我朋友就自然,結左婚幾個月就有左。佢37歲5個月有左,生果陣都 ...

恭喜

大宅

回覆樓主:

生仔其實最需要係緣分

珍珠宮

回覆 RisaRisa 的帖子

多謝你意見,我會加油

珍珠宮

我身體比較差。。。

大宅

Joey8 發表於 18-9-18 13:38
已用盡方法嘗試,睇中醫、排卵試紙、食蠔、去旅行等。。。但足以足試左年幾都未有,仲有咩方法?

我同老公試咗一年都唔得,叫佢去睇醫生又唔肯,之後去做IUI 先知佢D精只有1%。做咗3次都失敗,之後轉做IVF, 做了2次,終於bingo. 前後浪費3年時間。所以,你哋真係要搵一個專係做iui 及ivf 婦科醫生去驗身體,唔好搵普通婦科醫生,唔係都係浪費時間及金錢!加油。

珍珠宮

回覆 carson1128 的帖子

但費用係咪好貴

大宅

Joey8 發表於 18-9-20 19:30

但費用係咪好貴

都係架,你可試IUI 先!但聽聞台灣平好多,你可research 吓!

珍珠宮

好呀,我上網搵下資料先!唔該曬!

首頁
12345...10

尾頁

跳至