請教!我隻貓半夜成日大叫

Joey8
|
我隻家貓其實已經17歲左右,佢好鍾意大叫,尤其半夜,無端端好似BB喊聲大叫,但另外一隻就只會瞓覺,請問大家啲貓有冇試過?
jasmineoj
|
係咪呢排打風所以不安呀?
Joey8
|
回覆 jasmineoj 的帖子

唔關事,未打風都係咁。。。
kam825
|
係咪女黎?
tsung
|
Joey8 發表於 18-9-18 13:43
我隻家貓其實已經17歲左右,佢好鍾意大叫,尤其半夜,無端端好似BB喊聲大叫,但另外一隻就只會瞓覺,請問大 ...

可能唔舒服?
Joey8
|
回覆 kam825 的帖子

已絕育仔,老貓18歲
Joey8
|
回覆 tsung 的帖子

之前睇醫生驗埋血一切正常
tsung
|
Joey8 發表於 18-9-18 18:00

之前睇醫生驗埋血一切正常

可以請教吓獸醫
rubymeow
|
Joey8 發表於 18-9-18 13:43
我隻家貓其實已經17歲左右,佢好鍾意大叫,尤其半夜,無端端好似BB喊聲大叫,但另外一隻就只會瞓覺,請問大 ...

好勁呀17歲 請問是什麼品種?可否分享一下飼養心得(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)
Joey8
|
回覆 rubymeow 的帖子

我唔記得17定18,家貓,細個響街執飼養心得盡量俾天然成份貓糧佢食,不過其實家貓生命力係強啲。我之前隻摺耳12歲走左啦。。。
rubymeow
|
Joey8 發表於 18-9-18 21:53
回覆 rubymeow 的帖子

我唔記得17定18,家貓,細個響街執飼養心得盡量俾天然成份貓糧佢食,不過其實家貓生 ...

謝謝分享
Joey8
|

平時屙尿屙屎都會大叫
Joey8
|
rubymeow 發表於 18-9-18 23:30
謝謝分享

就係佢,叫阿B

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
jasmineoj
|
Joey8 發表於 18-9-18 23:41

平時屙尿屙屎都會大叫
睇下醫生好喎
Joey8
|
回覆 jasmineoj 的帖子

上次都問過醫生,可能飲水少屙時有啲辛苦,叫我逼佢飲多啲水。同埋因為我隻貓唔肯用貓沙,鍾意響沖涼個去水位屙,所以要我睇住佢屙完即刻沖,佢即閃😅
tsung
|
Joey8 發表於 18-9-18 23:52
就係佢,叫阿B

好得意
Cuco
|
祝福 小朋友.
Joey8
|
回覆 Cuco 的帖子

多謝,希望他陪多我幾年😊
yokochiu
|
回覆 Joey8 的帖子

嘩... 十八歲, 好犀利...

我係新手, 亦係家貓, 剛好四歲, 平時多聲, 你同佢傾, 就會靜D, 主動撩玩, 有時願抱,
又鍾意 "被打 pat pat" 及 "R痕 pat pat" !!!

祝一家開心康健

thanks.

Joey8
|
yokochiu 發表於 18-10-9 16:40
回覆 Joey8 的帖子

係咪未絕育?因為發情鍾意被打pat pat"及 "R痕 pat pat"喎