自由講場

跳至
...  

首頁

尾頁

子爵府

Cara2006 發表於 18-9-18 20:37
湊三個孫,聽到都煩。
唔明點解要將個波推比老人家,然後又咁多投訴。

我投訴d咩?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

又要心痛自己阿媽,但又嫌奶奶湊得唔夠好,咁冇計㗎噃,你一星期先一日其實好小事,有家人免費幫手就睇開d啦,你覺得奶奶冇咁貼心咪叫老公要介入多d

伯爵府

回覆樓主:

甘你教d仔女
唔好企上檯玩燈同自己收拾好d野囉
佢係義務幫你手
一係你自己做番喇

伯爵府

回覆樓主

老實,4歲仔仲玩口含電線?我覺得佢要專人睇實。非一般兒童。你唔好再返公司了,你都話啦,今日自己係屋企佢都咁玩法。你想一個鍾意煲劇既老人家點幫你睇住3個?

珍珠宮

回覆樓主

唔少人提議你裝cam
千祈唔好咁做,盞同老公鬧交

你只需要安排另一位照顧者
無任何事緊要得過仔女安全,玩電器、電線真係可以出事
你知道奶奶湊孫湊得唔妥當都唔換人,責任係你身上

侯爵府

carly.c 發表於 18-9-18 19:52
其實2個女好乖,唔洗點睇,自己玩。
係個衰仔 恃住阿爺阿嫲石,就 膽生毛我唔喺屋企就做反!

你仔咁曳應該係平時你冇教好佢呀, 唔應該指意99幫你教, 可能你會話唔洗99教, 只係想佢當你仔曳嘅時候阻止佢, 但你諗下一個老人家, 不停要阻止小朋友跳上跳落/跑嚟跑去/做d危險野係好辛苦架, 老人家體力真係頂唔順架。所以响你未教好個仔之前, 最好都係自己湊番啦, 萬一出意外後悔就太遲

首頁

尾頁

跳至