搵工打氣區

寶貝GG
|
搵工搵到好灰心
law2011
|
加油!
吾好氣餒,我都係過來人,40幾至嚟轉工,又無回音,最後我都搵到啱嘅工,比D信心自己,見工時表現得鎮定D!
努力!
寶貝GG
|
law2011 發表於 18-9-18 16:34
加油!
吾好氣餒,我都係過來人,40幾至嚟轉工,又無回音,最後我都搵到啱嘅工,比D信心自己,見工時表現得 ...

whiskym
|
寶貝GG 發表於 18-9-18 16:15
搵工搵到好灰心

我都係呀。做左全職媽媽一年多,出返來工作,想找一份我兼顧小孩學習的工作,又跟以前人工差不多的不容易。
寶貝GG
|
whiskym 發表於 18-9-19 05:19
我都係呀。做左全職媽媽一年多,出返來工作,想找一份我兼顧小孩學習的工作,又跟以前人工差不多的不容易 ...

人工低 要求好高
hamsterma
|
搵工搵到好灰心

我都係,搵到無信心

wcpcelia    發表於 18-9-25 15:04
ballballbabymg
|
搵工過程,很多公司好介意有小朋友的申請者,感覺好歧視。有小朋友唔代表工作能力低,時間上可能未必全程可放在公司(ot),但必定會用自己方法控制時間去完成工作。真的需要在公司瞓先可叫做合適員工嗎? 悲哀~~
姆貓
|
ballballbabymg 發表於 18-9-22 13:19
搵工過程,很多公司好介意有小朋友的申請者,感覺好歧視。有小朋友唔代表工作能力低,時間上可能未必全程可 ...

是真的有些公司一聴到你湊仔就立刻不請了。
ilbl3696
|
我都灰心
珍珠包包
|
加油 我都係四十幾歲轉行都搵到 仲要係一份近屋企 無OT 可以送埋阿仔上校巴先返工 但就要接受人工少左四份一
iris007
|
我都好灰, 都係做好心理準備退休!
APIGMA
|
我之前做freelancer,停左無做1排,而家想搵份近屋企穩定時間既pt都好難搵,因我要湊女唔想收夜,我都有少少灰,不過大家加油啦~~香港地仲有好多工請人~
姆貓
|
搵工搵到好灰心

工很多,不過要靠自己慢慢地找!我現在都在找工做!
chanbbma
|
珍珠包包 發表於 18-10-9 16:40
加油 我都係四十幾歲轉行都搵到 仲要係一份近屋企 無OT 可以送埋阿仔上校巴先返工 但就要接受人工少左四份 ...

我都想轉行, 但人工會低左,心理關口好難過到
寶貝GG
|
各位JM

我己經找到工作了,重要在屋企附近

大家加油,大家一定會找到心水工:
good_pig    發表於 18-10-15 23:59