暫停抽氣扇扇頁起飛

JuliaLee
|
打10號風球,颱風吹起抽氣扇頁,聽到風聲好可怖,怎樣可以令後面塊頁不吹起,
Poyau
|

風力強勁 希望有人有妙計
sf013hk
|
吹起唔麻煩,最討係吹起左又跌番落黎,不停咁砰砰膨膨。最後頂唔順搵支地拖棍穿過佢等佢唔好再拍落黎。
kid
|
JuliaLee 發表於 18-9-18 16:22
打10號風球,颱風吹起抽氣扇頁,聽到風聲好可怖,怎樣可以令後面塊頁不吹起,
...

下次裝修吾好再用果款抽氣扇,又漏水,又漏風,轉風槽果D,好好多,打風不入水,超正

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
tsung
|
kid 發表於 18-9-18 20:45
下次裝修吾好再用果款抽氣扇,又漏水,又漏風,轉風槽果D,好好多,打風不入水,超正

ChanMoody
|
我用垃圾袋在窗外加膠紙封住了成個抽氣扇,下次大家可以試下,保護到之餘重冇入水。
memnew
|
回覆 ChanMoody 的帖子

請教點封好? 用膠紙貼住, 但又驚吹掉
ChanMoody
|
memnew 發表於 18-9-19 19:06
回覆 ChanMoody 的帖子

請教點封好? 用膠紙貼住, 但又驚吹掉

膠紙貼住垃圾袋四邊,在窗外把抽氣扇封住
cattz288
|
JuliaLee 發表於 18-9-18 16:22
...

關廁所/廚房門, 減少空氣流通
JuliaLee
|
ChanMoody 發表於 18-9-19 21:09
膠紙貼住垃圾袋四邊,在窗外把抽氣扇封住

請問怎樣可以將窗外垃圾袋拉入窗內
ChanMoody
|
JuliaLee 發表於 18-9-24 15:58
請問怎樣可以將窗外垃圾袋拉入窗內

沒有拉入窗內,只是在外面用垃圾袋加膠紙把抽氣扇全封。
janice1226
|
ChanMoody 發表於 18-9-24 16:51
沒有拉入窗內,只是在外面用垃圾袋加膠紙把抽氣扇全封。

咁咪要爬出窗貼
|
我每次都用繩扎住佢,咁就唔嘈,但一定要起風前做,否則好難扎。
ChanMoody
|
janice1226 發表於 18-9-24 17:31
咁咪要爬出窗貼

伸到隻手好出,重要加支膠桿

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊