學童健康保健

ak1020
|
請問衛生署提供俾小學生的學童健康保健值唔值得去?

雖然免費,但要向公司請假先帶到我小朋友去,所以想收集吓意見值唔值。謝謝!
Audrey1999
|
ak1020 發表於 18-9-18 16:56

雖然免費,但要向公司請假先帶到我小朋友去,所以想收 ...

值得去,同埋可以改期

至愛朱古力
|
我覺得值得去,起碼知小朋友身體發展,身高合唔合格。
CathyChan1126
|

唔係學校帶小朋友去
ak1020
|
CathyChan1126 發表於 18-9-18 17:06
唔係學校帶小朋友去

牙科保健就係學校帶,但健康保健我學校就家長自己帶
|
ak1020 發表於 18-9-18 17:08
牙科保健就係學校帶,但健康保健我學校就家長自己帶

值得去
puppydon
|
值得, 檢查下放心D
tingtingalex
|
學童 牙科 自己帶
hellohellojenny
|
CathyChan1126 發表於 18-9-18 17:06
唔係學校帶小朋友去

牙科保健係上課時間學校帶去。
學童保健係家長自己帶去,可以打電話去改期,度高磅重聽力測試視力檢查。
|
hellohellojenny 發表於 18-9-18 17:19
牙科保健係上課時間學校帶去。
學童保健係家長自己帶去,可以打電話去改期,度高磅重聽力測試視力檢查。
...

因為我仔係學校帶
好方便
lovelybaby2015
|
牙科保健初小學校帶,高小要自己帶
學童保健要自己帶

我覺得值得去
angiehouse
|

當然值得,無事你會話多餘,不過有什麼問題可以政府跟,小朋友身體緊要定反小半日工緊要?
tingtingalex
|
我對仔6年都係我帶
callmebabe
|

係咁e度高磅重,問你幾句就走。。。哂時間。要請假去就算啦。。。除非好近屋企