好辛苦,生活定生存?(update 191帖: 食餐好都貴到死)

jonnah_to
|

人生只係做做做,一個月做餐死,兩公婆月尾都只係得翻11k娛樂,人生究竟係為咩?
Update * 191帖
mln
|
為了活著等見光芒
Pooh529
|
你都好丫,有好多人無錢娛樂
chamcharm    發表於 18-9-18 19:44
幸福花
|
有得做好過冇得做!人生存已是太浮華!你睇下D小動物邊有得睇戲買靚衫手機整到成地垃圾!仲要過著死亡遊戲!下一世可能未必執到好簽!人生已不過不失!
sheetajeff
|
有你老公,又有11K,已算不錯
Phyonafung
|
我好草根,我覺得11k 用於娛樂,已好多喎!
寶貝豬豬234
|
你已經比好多人幸福了
我每月冇11k可以娛樂,但我相信我比你活得開心
珍惜所有,活在當下吧!
|
有老公相伴又有工作,還有娛樂費還想點?學懂欣賞自己擁有的,知足就會令人快樂。
Leeclara    發表於 18-9-19 19:21
siufat520
|
寶貝豬豬234 發表於 18-9-18 17:31
你已經比好多人幸福了
我每月冇11k可以娛樂,但我相信我比你活得開心
珍惜所有,活在當下吧!

Same as you..
無11k娛樂,上網,睇戲,睇書,window shop, 食個茶記已好滿足
nsychristy
|
一個人有一萬蚊淨洗幾好洗
兩個人有11k 閒錢一年都去到幾個唔錯既旅行
係無得買名牌囉
pinkochang
|
學懂知足便解決你現在的"痛苦"
flori
|
有老公又有萬零蚊用於娛樂已經好過好多人啦
yaabb
|
jonnah_to 發表於 18-9-18 17:19
人生只係做做做,一個月做餐死,兩公婆月尾都只係得翻11k娛樂,人生究竟係為咩?
...

月尾仲有11k娛樂,已經好過好多人

Jasmine-4711
|
剩11k一個月,储三個月去欧洲都夠啦
唔係怪獸
|
有11K娛樂仲嫌少?夠買平價機票平平地去台灣等短綫旅行了,個個月去喎!已經好過好多人了!
惜福啊!
canies
|
真心講好過好多人啦
而且其實好多娛樂係好平甚至乎唔洗錢
Mm233
|
做得點辛苦法呢? 好似廣告業咁有番工無放工咁辛苦?
章太郎
|
Update * 191帖
...

(emoji)
marksix123
|
...

你已經好好啦,我係月光族嚟
asa2012
|
曾聽過,當你埋怨沒有漂亮的鞋子穿時,看看,你有對可以穿鞋的腳,已經很好了。