自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

CHANYINTING 發表於 18-9-20 12:35
權力就是責任
權力是中央政府,即是中央政府玩忽職守,沒有履行責任
唔去再用法律界推卸責任,用法律界去代 ...

你轉風轉得咁快嘅? 之前就賴香港政府,而家就賴中央, 你唔好忘記係有心人曲解基本法,並唔係本身法例有問題,係你角度千錯萬錯都係政府嘅錯, 如果政府真有咁大權想點就點嘅, 世界上點會有反對黨?

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

CHANYINTING 發表於 18-9-20 13:47
我一向都只是說政府,並沒有指中央政府或是香港政府
只是你說權力在中央政府,這即是說責任是中央政府

吓! 你無? 啱啱你先話完中央疏忽職守! 你思覺失調呀

禁止訪問

大宅

做得好好吖

子爵府

Joey8 發表於 18-9-18 17:55
林鄭話:「如果香港人既主流意見認為我唔適合做特首,我會辭職」

唔駛理d 無聊人
林鄭做得好好呀

翡翠宮

CHANYINTING 發表於 18-9-20 14:08
這是因為你說修法權力是中央政府,我才說是中央政府
我一向只說是政府,不大特別指明香港政府或是中央政府 ...

吓! 因為我講你先講, 乜原來係我呀! 而家講緊香港問題, 你所講嘅政府唔係香港唔通係美國政府? 玩文字藝術唔係咁玩,一味性賴係解決唔到問題, 睇得出你好落力, 希望你打多啲千字文, 講多啲偉論

luvkaka    發表於 18-9-20 17:39

男爵府

alicemic 發表於 18-9-20 14:01
吓! 你無? 啱啱你先話完中央疏忽職守! 你思覺失調呀

我已放棄同佢講了,咁執著要踩政府,政府一個問題都唔可以有,法律問題係政府問題,其他人問題都係政府問題,自己就代表全港人,自由行係雙非鋪路,真係口喺佢度任佢 up…一個想政府倒台既人,睇現今政府咩都係醜惡,再講都冇意思了

翡翠宮

gm147 發表於 18-9-20 17:36
我已放棄同佢講了,咁執著要踩政府,政府一個問題都唔可以有,法律問題係政府問題,其他人問題都係政府問 ...

其實我一直都無睇晒佢講嘅嘢, 呢啲千字文除咁政棍之外我諗唔到點可能打咁多隻字同死唔斷氣, 仲要係千錯萬錯都係政府嘅錯,呢啲典型大格由佢嗡自high啦

禁止訪問

男爵府

alicemic 發表於 18-9-20 17:40
其實我一直都無睇晒佢講嘅嘢, 呢啲千字文除咁政棍之外我諗唔到點可能打咁多隻字同死唔斷氣, 仲要係千錯 ...

應該唔係政棍,我巧合下在 x 登的一個 post 內睇到有相似論點,果個 post 似討論香港獨立

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

NovaCHG 發表於 18-9-20 17:49
其實有聲音唔代表一定係主流意見, 而非主流意見都應該重視, 唔代表一定要辭職解決既...
...

主流意見最大聲 ,就是泛民政棍的噪音~

幾間大學,就是那班黄人爭住嚟做會長,他們的行為/質素大家有目共睹 ,真係令香港大學生羞愧~

就睇下港大民調 港大鐘庭耀 這隻黄人, 他的民調可信嗎根本就是大笑話~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

翡翠宮

gm147 發表於 18-9-20 17:56
應該唔係政棍,我巧合下在 x 登的一個 post 內睇到有相似論點,果個 post 似討論香港獨立
...

即係激進派, 明白了

子爵府

甘換邊個做又適合呢?

首頁

尾頁

跳至