林鄭話:

JAlove
|
幸福花 發表於 18-9-18 18:07
我覺得698好過佢!起碼話cUt雙非就cUt雙非!

我覺得698同林鄭都係實幹型, 兩個都做得唔錯
三棵樹
|
其實689係有心做,不過本身得罪人多,佢做野起碼多過個貪曾,仲要執佢蘇州屎 !
貪曾攪壇雙飛,都係689 切切切,唔係黎緊幾年啲家長幫仔女上小一仲唔牙痛 !
林鄭算係做野格,呢啲豬骨位,就挑少啲骨頭。
董伯伯話85000,當年俾人鬧到落台,而家啲人就鬧樓價貴,想點 ? 乜都有得鬧
kenkenwai
|
Joey8 發表於 18-9-18 17:55
林鄭話:「如果香港人既主流意見認為我唔適合做特首,我會辭職」

邊個做都會比人鬧。搵個黃絲做可能好d(emoji)(emoji)
Yammiewu
|

淨係個律政司都把鬼火, 班子係自己揾, 冇得賴皮!
peaceaa1122
|
luvkaka 發表於 18-9-18 17:56
回覆 Joey8 的帖子

I think she is the BEST so far.

yes, 佢做得係咁多屆最好。

林鄭加油!! 唔好比d 係又嘈,唔係又嘈的人影響你。
Lopopo
|
CHANYINTING 發表於 18-9-18 22:38
有良心知道歷史既人,係好痛心佢地咁樣抹黑彭定康
抵壘政策廢除之後,同時係鄧小平改革開放
80年代出現極多 ...

原來單程證由來係咁
多謝解說
|
alicemic 發表於 18-9-19 00:23
如果你有去將軍澳一帶, 就會知近寶達邨對上已經開山劈石起好大一埋公屋, 另外仲有東涌發展區都有一群公 ...

咁林鄭都有林鄭處事陰柔細緻嘅好,689就大刀闊斧夠硬朗。坦白講,一開始我唔中意689,但幾年過後我對佢改觀!林鄭同689我都滿意,總之唔好換啲9588嘅人就得喇!
alicemic
|
CHANYINTING 發表於 18-9-19 00:31
請你搞清楚我的問題
我是問 : 法官反對釋法的意見,有何證據證明代表了壓倒性大多數香港人 ?

每一次香港尋求釋法班法官同傳媒都鋪天蓋地 話大陸干預香港司法, 我都唔知咁樣係咪已經代表到大多數香港人!
釋法同修法權力律師界當然無話事權, 但佢哋帶頭反對政府提出釋法,而家連提出都被大事渲染, 如果政府一意孤行,相信大家都想像到傳媒會製造到咩境象!
其實你覺得彭定康喺香港果幾年係咪冇做過嘢呀? 點解你覺得香港所有嘅事務都唔關佢事咁嘅? 點解你會覺得佢無權力無影響力呢? 如果肥彭好似你心目中咗無權無力,為何英國會派佢嚟處理香港回歸? 佢真係被動到咁咩?
Yammiewu
|
20020116 發表於 18-9-19 08:33
咁林鄭都有林鄭處事陰柔細緻嘅好,689就大刀闊斧夠硬朗。坦白講,一開始我唔中意689,但幾年過後我對佢改 ...

其實689做咗好多野, $2小巴、每條天橋起電梯等, 每次用都感受到, 非小恩小惠咁简單, 不過性格太强硬, 得罪好多人。
|
Yammiewu 發表於 18-9-19 08:44

其實689做咗好多野, $2小巴、每條天橋起(emoji)等, 每次用 ...

我有用心去睇,我知689的確為市民做咗好多嘢!可惜時不予他!
yyyyan
|
大力大力 發表於 18-9-18 20:11
之前最好派朱鎔基總理落嚟~

yyyyan
|

其實689做咗好多野, $2小巴、每條天橋起電梯等, 每次用都 ...

同意
teaspoon
|
香港缺人材。一陣再黎多個咩歪,大家唔好喊
yyyyan
|
不過中央要溝淡香港尼個係事實,安插配合中央既特首亦是必要。
薯圈
|

其實我都覺得梁比佢做得好, 梁在任時期艱難好多, 梁有guts做長遠影響的決策。

同時林鄭都唔差,最重要係佢無咁多人想佢死,想砌特首嘅人真係會砌連香港都冧埋(見梁做特首時就知d人 非一土性到癲)
alicemic
|
CHANYINTING 發表於 18-9-19 00:34
人權組織同泛民何時變了太上皇 ?

人權組識同泛民反對就不能成事

問得好, 我都想知點解佢哋咁大權, 下下為反對而反對而傳媒又集中火力報導佢啲嘅假設喎!
alicemic
|

其實689做咗好多野, $2小巴、每條天橋起電梯等, 每次用都 ...

起初泛民大力反對話689晒公帑起電梯, 點知起完一片掌聲就反口責怪點解唔起多啲,活生生一幅照妖鏡呀!
Rita
|
c.vieri 發表於 18-9-18 18:01
咁多屆特首,佢算係做得最好果個

乜都要挑剔,搵邊個做都一樣係咁搵錯處,真係晒鬼氣

係呀,佢做得算係咁。呢個位,就算劉華,都做唔掂
cheung2013
|
薯圈 發表於 18-9-19 09:13

其實我都覺得梁比佢做得好, 梁在任時期艱難好多, 梁有guts做 ...

梁比較好,林鄭一定沒有guts 去cut 雙非和限奶令,好像減150配額呢d, 不斷用說話去掩飾狡辯,或者她本身很支持,感覺吾夠膽去做,或怕咩飛捨難取易。她依家做緊比起cy是被人鬧少左,但做得好吾好真是言之尚早,貪曾做緊時都沒咩比人鬧,因為少做少錯,做完咪遺臭萬年囉。

luvkaka
|
cheung2013 發表於 18-9-19 00:38

我都覺得林鄭是女人,係師奶網特別受人同情、 ...
依到D C9理性好多