如果老細好唔中意你

sts8000
|
如果老細好唔中意你,兼有隨時炒你嘅可能性,但公司年尾出雙糧,你會點揀:
1) 年尾難搵工,而家乖乖做死狗,做得幾耐得幾耐,希望搏佢唔炒
2) 即時祼辭,費事比人炒整花自己個底
3) 而家去搵工,走到就走,放棄個雙糧
4) 其他....
YY1101
|
一日揾你鬧?
你認為佢因乜好吾l i k e你呢?
cucumber12
|
sts8000 發表於 18-9-18 18:08
如果老細好唔中意你,兼有隨時炒你嘅可能性,但公司年尾出雙糧,你會點揀:
1) 年尾難搵工,而家乖乖做死狗 ...

其他
博佢炒...又唔係自己做錯野點解要自己辭職走呢,當然幫佢炒等佢補錢啦
tester5
|

3,搵到就走,或者新工叫價高,唔致在佢份雙糧呢。
祝好運
tingtingalex
|
唔鐘意你,又請你 篤眼篤鼻
sarali
|

3)仲要大搖大擺大鑼大鼓咁走,唔好以為我搵唔到工呀吹呀!
water123321
|
Poyau
|
騎牛揾馬
twotigers
|

都就嚟10月,捱到年尾拎埋雙糧先搵工,仲有,以我個人經驗,間間公司啲人都係諗住忍到年尾拎埋雙糧先走,如果年尾雙糧都唔拎就走,而果啲公司請你replace,4個字~好極有限!
ying_mail    發表於 18-9-18 21:08
good_pig
|

ninachu
|
szeszes
|
我會等埋雙糧先走 或 駁炒
doryi
|

2)唔鍾意你,你都唔使旨意有好日子過!我之前試過一日都難過到死結果都搵到份好工!人工又高D,又做得開心
tintinlam
|

ANNAFRIEND
|
可唔可以講下唔like你原因。睇下有冇經濟負擔,冇的話就2,有的話就3, 或捱埋個雙糧,揾倒即走。
ANNAFRIEND
|
祝good luck
ss1008
|
一邊搵工,如果頂唔順又未搵到就裸辭
sts8000
|
ANNAFRIEND 發表於 18-9-18 20:21
可唔可以講下唔like你原因。睇下有冇經濟負擔,冇的話就2,有的話就3, 或捱埋個雙糧,揾倒即走。 ...

說來話長,當佢唔中意你,每一刻你都係篤口篤鼻。就好似尋日打風,全公司得我住新界,全部人都返到工,係我遲到.... 佢會覺得我係特登..
今朝,有一 d report我每個月都收到亦已經收咗1年以上,突然佢發癲話點解從來都唔話佢知 (而我係有同佢提過呢 d report).... 感覺個關係亦愈來愈差,好多時已經變成莫須有嘅罪名..
sts8000
|
YY1101 發表於 18-9-18 18:10
一日揾你鬧?
你認為佢因乜好吾l i k e你呢?

佢鬧我還好,但佢係單單打打 (佢明明係我上司,我唔明單打對件事有咩用)。中意講反話,亦中意講有骨嘅說話,尋日打風,我whatsapp話等咗好耐車要遲 d 先返到,佢只回咗句,自己對自己做嘅決定負責... (呢句真正意思係咩? ok? 唔ok? 佢從來唔會答.... 自己估啦..而工作上所有情況都係咁... 問佢個project go 唔go ahead? 佢會答: 如果你想我捉住你隻手做嘢,出聲就得.... 咁即係點? 結果go 唔go 我都會中槍..
vlnz
|
sts8000 發表於 18-9-18 21:31
佢鬧我還好,但佢係單單打打 (佢明明係我上司,我唔明單打對件事有咩用)。中意講反話,亦中意講有骨嘅說 ...

你咁情況,快D揾工啦