自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主

樓主你真係好捱得,捱到年尾同佢講bye bye。

伯爵府

sts8000 發表於 18-9-18 21:01
說來話長,當佢唔中意你,每一刻你都係篤口篤鼻。就好似尋日打風,全公司得我住新界,全部人都返到工,係 ...
有冇同其他同事倾下你老細?從你內容佢唔like你就肯定,但唔會完全冇理由,你有冇覺得佢為難你想你走?到呢刻睇你自己頂唔頂得順,有冇同事support你,如果冇同事support又留喺度好唔開心早走早著都係好事。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

3。 驚谷到生cancer,無謂忍。 東家唔打打西家,走為上著。

水晶宮

翡翠宮

牛年勳章

回覆樓主

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

樓主,根本係想炒你又唔捨得補一個月比你,唔忿氣就同佢鬥等,走係必然嘅,睇吓邊個出手先唧
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

珍珠宮

catfitfit 發表於 18-9-18 22:16
樓主,根本係想炒你又唔捨得補一個月比你,唔忿氣就同佢鬥等,走係必然嘅,睇吓邊個出手先唧
...

其實每日返到公司要鬥智鬥力鬥長命真係好難捱架,走咗個人冇壓力鬆好多架,講真,屈到病為乜啫

男爵府

sts8000 發表於 18-9-18 21:31
佢鬧我還好,但佢係單單打打 (佢明明係我上司,我唔明單打對件事有咩用)。中意講反話,亦中意講有骨嘅說 ...

咁佢對其他同事係米都一樣係咁?如果只針對你,就邊做邊揾工!如果你覺得份雙糧對你好重要,咁你都預左唔撈,當時運高,乜都聽唔到,攞埋份雙糧先走。
你D野佢又冇叫你停,你米go ahead law!無謂比佢搵位腰你。
如果頂唔住,就唔好諗雙糧,早走早著

子爵府

回覆樓主:

我都遇到類似情況,結果因為入院,加速我辭職念頭。

伯爵府

虎到金來勳章 畀面勳章

twotigers 發表於 18-9-18 19:12
都就嚟10月,捱到年尾拎埋雙糧先搵工,仲有,以我個人經驗,間間公司啲人都係諗住忍到年尾拎埋雙糧先走,如 ...

說得很對

男爵府

wewanwan 發表於 18-9-18 23:34
我都遇到類似情況,結果因為入院,加速我辭職念頭。

你冇事嘛?我頭先真係有諗過可以點樣take到一個長sick leave...
老實講,而家我係頹到一個點,日日返工就唔知老細會用咩嚟針對我...好嗰日咪黑我面囉,唔好嗰日咪叫我入房...然後Q 我一大堆唔關我工作事嘅嘢, 然後就不斷食呢 d 死貓....
我其實唔算有經濟壓力,有 d儲蓄頂得住,但冇咗份雙糧我又唔想.....頹到麻木晒,而家只係同佢鬥長命...

男爵府

去到呢個地步, 我會同佢開拖
佢有乜唔滿意請佢直接講, 唔好單單打打
佢夠料嘅就一早炒咗你, 佢而家為難你都係想你自己走
你咪同佢鬥玩得大囉~

佢令你唔好受, 你都應該令佢唔好過
但只可以在佢房同佢嘈, 無聊俾其他同事知道

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果係老細對你唔好係無得救既。如果係上司無理取鬧,你未據理力爭!如果唸住遅早走既更加唔駛俾面鬧番佢!
(當然以上情況係你無做錯野啦!)

子爵府

sts8000 發表於 18-9-19 01:39

你冇事嘛?我頭先真係有諗過可以點樣take到一個長sock leav ...

認真 我都食幾隻死貓,所以好唔開心

男爵府

Aeiing 發表於 18-9-19 01:56
去到呢個地步, 我會同佢開拖
佢有乜唔滿意請佢直接講, 唔好單單打打
佢夠料嘅就一早炒咗你, 佢而家為難你都 ...

自己性格問題,又唔係咁火爆,好多時都逆來順受。。但我估都係呢個原因老細請我,因為我好林。(呢個係自己問題)。我有據點理力爭㗎,但對方係一個賤人嘅時候,愈反抗佢就愈對付你咁解。早排先玩完我,要我將3000個客人資料,分男女....但分嚟冇用㗎,佢擺咗喺一邊冇理過

首頁

尾頁

跳至