有冇人睇返以前作品感受唔同哂?

auhiyo
|
好似神鵰咁以前覺得楊過好好,而家覺得都幾口花花。
郭靖仲係個渣男,拋棄自己未婚妻。
小燕子以前覺得天真,而家似白痴一樣咁。
Poyau
|
人生經歷會令人有不同感受
唔係怪獸
|
auhiyo 發表於 18-9-18 18:53
小燕子以前覺得天真 ...

我以前已經覺得小燕子係白痴,唔想睇。兩個女主角本身對眼已經超大,仲特登下下瞪大,頂唔順,一早熄機冇睇。所以我冇這套劇的所謂集體回憶。
72leelily
|
還珠格格好老土
瑤婆拍的劇無點追過
~緣~
|
阿旺~以前冇喊而家睇會感觸狂包雲吞
浩霆豬豬
|
唔係怪獸 發表於 18-9-18 19:08
我以前已經覺得小燕子係白痴,唔想睇。兩個女主角本身對眼已經超大,仲特登下下瞪大,頂唔順,一早熄機冇 ...

我無睇過電視劇,不過睇曬小說,都覺得小燕子好白痴,其實成個故事都好低能
hanangah
|

以前聽夢醒時分會好戥女人慘,而家聽完,我會鬧D女人,做咩為D男人糟蹋自己
luckybaby2011
|

唔係特定一套、以前睇覺得大好人主角好偉大好好、而家覺得好煩想車巴
可能有點憤世、而家睇劇鍾意真小人奸角多d
luckybaby2011
|
72leelily 發表於 18-9-18 19:11
還珠格格好老土
瑤婆拍的劇無點追過

呢套已經係瑤婆婆的突破
以前已經覺得紫薇果pair好難頂、小燕子就主力搞笑囉
浩霆豬豬
|
luckybaby2011 發表於 18-9-18 19:25
呢套已經係瑤婆婆的突破
以前已經覺得紫薇果pair好難頂、小燕子就主力搞笑囉
...

佢個啲山無稜,天地合,才敢與君絶嘅對白,用文字表達都還可以,用口講真係好難頂
Nicole-hui88
|
浩霆豬豬 發表於 18-9-18 19:31
佢個啲山無稜,天地合,才敢與君絶嘅對白,用文字表達都還可以,用口講真係好難頂
...

仲有你瘋兒我是傻
C.Humphrey
|
小燕子以前覺得天真,而家似白痴一樣咁

當年我中學睇已經覺得白痴
cbeyond
|
Nicole-hui88 發表於 18-9-18 19:53
仲有你瘋兒我是傻

浩霆豬豬
|
Nicole-hui88 發表於 18-9-18 19:53
仲有你瘋兒我是傻

瓊瑤阿姨俾你激死囉,你是風兒我是沙
Nicole-hui88
|
浩霆豬豬 發表於 18-9-18 20:01

用煲冬瓜讀一次
tsung
|
浩霆豬豬 發表於 18-9-18 20:01

浩霆豬豬
|
Nicole-hui88 發表於 18-9-18 20:06
用煲冬瓜讀一次

我啲冬瓜好爛,應該都係讀咗你是瘋兒我是傻
hellomiki
|
以前作品再睇番嘅感覺有d已經唔同晒

反而近期好hit嘅延禧宮略,如係以前睇會好鐘意皇上和瓔絡,現在嘅我會覺得皇上只是一隻狗公,女主角係狐狸精
魚兒小寶貝
|
亦舒既喜實,廿歲睇同三十歲睇唔同左感受

廿歲果陣仲好天真,理解唔到