自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

germany 發表於 18-9-18 22:34
咪係,早排都有個港大教授殺妻,個官講嘢都唔合邏輯。

到時候不知此案的法官又會否說疑犯職業高尚,收入也是高尚,品格也高尚,疑犯會殺人嗎?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

法官引導陪審團

似係有高學歷就品格高尚!有小三,有計劃性去組織成件事!

男爵府

畀面勳章

katie0921 發表於 18-9-18 22:16
我覺得個官講這句,系誤導陪審員!

同意,佢甘講好大機會個金山呀伯會甩身唯有希望佢長命過百歲,百病纏身,孤獨到老
願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

水晶宮

bb2 發表於 18-9-18 21:33
個官既引導超奇怪,有好品格就唔會殺人 咩叫虛偽

聽新聞法官幫呀伯講好說話超O嘴佢地兩有路

公爵府

呢單案個官好古怪.....!

水晶宮

Rainyok 發表於 18-9-18 22:27

他有4個仔女

4個!佢仲為脱罪,老屈細女自殺,殺死埋亞媽。又話老婆信邪教。

希望陪审團眼睛雪亮!

伯爵府

回覆樓主:

個官意思係
以後高學歷既人可以隨意剎人
因為剎左都冇人信

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

其實d法官有冇得投訴?而家好多法官次次都好主觀咁判案,又每次都搵藉口幫犯人脫罪咁既?

子爵府

回覆樓主:

香港d法官有d係廢既啦 公義得啖笑 不喜勿插

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Jane1983 發表於 18-9-18 23:13
4個!佢仲為脱罪,老屈細女自殺,殺死埋亞媽。又話老婆信邪教。

希望陪审團眼睛雪亮!

屈細女自殺!呢下堅賤!

水晶宮

個官係咪佢老死!

男爵府

回覆樓主:

定相信陪審團既眼睛係雪亮!絕對唔可以比呢d人走甩!!!

伯爵府

美之選468 發表於 18-9-18 22:40
別人有小三都是偷偷摸摸的(證明當事人知道可恥)而疑犯有小三是公開的而且光明正大的帶進門來,證明他連最 ...

說得對,唔再愛過老婆都唔好帶過女人番黎啦,顯然無諗過老婆仔女既感受呀!呢啲根本係自私,人渣中之人渣,品格有幾好唔見得。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

咁就算陪審團有判決
但個官咁引導, 會唔會事後因"錯誤引導"推翻結果要重審?

男爵府

回覆樓主:

呢個官真係好有問題,一開始我已經覺佢好偏袒個犯,成日出口術

男爵府

spicymama 發表於 18-9-19 10:19
說得對,唔再愛過老婆都唔好帶過女人番黎啦,顯然無諗過老婆仔女既感受呀!呢啲根本係自私,人渣中之人渣 ...

帶小三返屋企同仔女補習,簡直對個老婆精神虐待,呢個男人啲行為真係好人渣

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

blythe_baby 發表於 18-9-18 21:23
好品格?又點會有小三,個官

好些人只係表面好品格, 「表面」而已! 實事上有很大既陰暗面, 可能遠比個D 聲大大, 行出黎就格衰既人更衰幾十倍。 表面就衰衰/ 壞人個D, 你還可以防佢, 但個D 表面好品格, 內裡既陰沉性情, 狠毒, 一下子發出黎, 個下先得人驚。

Childhood is journey, not a race.

侯爵府

tet123 發表於 18-9-18 19:01
許金山涉殺妻女案 

中大副教授許金山涉嫌以注滿一氧化碳的瑜伽球謀殺妻女案,法官今(18日)開始引導陪審 ...

判終身

侯爵府

是是但但 發表於 18-9-19 10:34
好些人只係表面好品格, 「表面」而已! 實事上有很大既陰暗面, 可能遠比個D 聲大大, 行出黎就格衰既人更衰 ...

我信無聲狗咬死人呢句說話

大宅

應該要重判!

首頁

尾頁

跳至