自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

auhiyo 發表於 18-9-18 23:17
其實d法官有冇得投訴?而家好多法官次次都好主觀咁判案,又每次都搵藉口幫犯人脫罪咁既?
...

投訴?公開批評下都唔得,香港的法官身份超然架,特首議員可以任意批評,但佢地就講下都唔得仲話投訴?再說自己人審自己人有意思嗎?佢地的「關係」千絲萬縷,這種師徒制形成一個好大的關係團,你想去邊投訴?

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

香港法官嘅嘢,小巿民真係識條鐵咩,個官話佢好品格,好品格會有小三?仲叫小三返屋企幫小朋友補習? 佢嘅所謂好品格,係對邊個?咁對自己嘅妻子叫好品格? 法官嘅思維完全不合 民/人情。

侯爵府

sasatt 發表於 18-9-18 23:14
個官意思係
以後高學歷既人可以隨意剎人
因為剎左都冇人信

咪係囉
姐係學歷低既就一定會殺人
學歷高既就一定唔會殺人

法官喎,法院有佢真係唔多公平

珍珠宮

我覺得佢打得甩,好似冇實質證據指證佢,疑點利益歸於被告

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

大家高學歷,
莫非識得?

伯爵府

個官個老公出去包小二、小三、小四仍然係好品格,可能佢真係一點都不介意呢,咪話佢好品格羅,呢個世界實有呢種思想匪夷所思嘅女人,我地凡人係不會明白只希望天有眼,陪審團冇比呢個官影響,用自己正常嘅思維去判斷,將賤男餘生送進監倉

伯爵府

mei524 發表於 18-9-19 10:40
大家高學歷,
莫非識得?
我都第一時間甘諗

男爵府

soso1227 發表於 18-9-18 22:00
好品格都可以一時衝動殺人,
何況許金山有小三,
點算好品格?

絕對認同,同埋如果太太自殺,唔會累埋個女,最艱難既時候都過去,應該唔會選擇呢個時候自殺

侯爵府

bb2 發表於 18-9-18 21:33
個官既引導超奇怪,有好品格就唔會殺人 咩叫虛偽
咁無"零"兩可嘅?

水晶宮

blythe_baby 發表於 18-9-18 21:23
好品格?又點會有小三,個官

咪係,仲有,殺人犯一定有樣睇架咩

子爵府

回覆樓主:

其實佢幾次隱門又講大話,人格都已不可相信,如果判咗無罪,佢怕唔怕兩母女揾佢算帳!!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

soso1227 發表於 18-9-18 22:00
好品格都可以一時衝動殺人,
何況許金山有小三,
點算好品格?

希望重判

公爵府

ANNAFRIEND 發表於 18-9-19 10:49
個官個老公出去包小二、小三、小四仍然係好品格,可能佢真係一點都不介意呢,咪話佢好品格羅,呢個 ...

法官錯誤引導陪審團,強烈要求律政司發回案件重審。

侯爵府

414928 發表於 18-9-19 10:35
投訴?公開批評下都唔得,香港的法官身份超然架,特首議員可以任意批評,但佢地就講下都唔得仲話投訴?再說 ...

三個字....圍威喂。

子爵府

重判

公爵府

yk2 發表於 18-9-19 11:21
其實佢幾次隱門又講大話,人格都已不可相信,如果判咗無罪,佢怕唔怕兩母女揾佢算帳!!
...

是,疑犯幾次在重要的問題上都講大話,一會兒告訴同事自己羅兩個一養化炭的波與朋友分享,一陣又話殺老鼠(你家的老鼠很大隻?要用殺人的份量去殺老鼠?)一會兒又說自己在老婆女兒死左當天己發現個波不見了,但又故意隱瞞警方,令警方用左大量的人力物力及專家來查找一養化炭從何而來?根本他就不是一個坦承的君子,浪費納稅人的金錢,人品低下。

侯爵府

DoReMi媽媽 發表於 18-9-19 10:36
香港法官嘅嘢,小巿民真係識條鐵咩,個官話佢好品格,好品格會有小三?仲叫小三返屋企幫小朋友補習? 佢嘅 ...

品格好同殺人有咩關係?
佢個女竟然係謀殺,唔係誤殺?
真係佢講乜就乜啦!

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

昨日聽 官大人引導
好似有意放人啵
希望只係我get錯
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

calvin1230hk 發表於 18-9-19 11:55
品格好同殺人有咩關係?
佢個女竟然係謀殺,唔係誤殺?
真係佢講乜就乜啦!

品格好但又會殺人,同~不認罪但有悔意,異曲同工,香港啲法官,質素真係高到離晒地

象牙宮

rabbit75 發表於 18-9-19 11:55
昨日聽 官大人引導
好似有意放人啵
希望只係我get錯

如果真係咁,即係話,喺香港,有啲人係有特權,可以殺人放火仲有官話佢品格高

首頁

尾頁

跳至