懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇媽媽近幾次產檢,突然打來話醫生有急症,或者醫生唔應診,而被迫改期,一改改到五六點,睇完成八點幾?我遇過唔止一次,係連續兩三次,想問下JM 有冇類似情況?

男爵府

馬騮山寨主 發表於 18-9-18 19:21
請問有冇媽媽近幾次產檢,突然打來話醫生有急症,或者醫生唔應診,而被迫改期,一改改到五六點,睇完成八點 ...

我最近試過兩次,
第一次 我系約3點30,佢12點幾先打黎同我講當日醫生有急症定吾記得太多症,想問我改期得吾得,但我因為幫小朋友請左假,老公又難調假所以便拒絕左。咁佢意思就系將我改落4點30。咁我就諗住只系遲一個鐘,吾緊要。
結果我3點30就去到諗住登記左同留小便先,因為諗住每次都好多人,姑娘都同我講當日好多人睇,叫我可以落去食啲野先,咁我咪走,4點30番到去,諗住同姑娘講我番左黎,順便問下我前面仲有幾多個,佢答我9個。我心諗9個咁多 都算啦... 咁咪一路等,坐左個零鐘,我就再問姑娘仲有幾多個到我,佢答我4,5個

男爵府

回覆樓主:

吾夠位,續:

咁佢答我4,5個,我咪話仲有咁多個?咁我冇概要等多幾耐,佢又答我吾到 最後我等到6點50 先入去見醫生,7點10出番黎 又再等比錢。。。。

第二次
已經約朝早10點30,拿拿聲送完小朋友番學就仆出尖沙咀睇,諗住朝早小人啲,點知一去到登記,姑娘又話醫生今日有急症想睇左先,話我前面會多一兩個。結果差吾多12點先有得睇 雖然我預左等,但冇預計過次次都等咁耐..... 我黎緊下個月再去,約左10:40,吾知下次又要等幾耐呢

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主

你咁唔好彩... 我睇佢睇左6-7次、試過一次改期咋,姑娘打黎話醫生要去接生,改左我下星期,果次就等勁耐...

大事化小, 小事化毛.........

大宅

我 喺佢荃灣仁安診所度 產檢
係第一次 因為要做手術要改期
同中間有一次都係要緊急手術改期
其餘去到都係等個零鐘就有得睇
有一次我早咗少少去咁啱醫生得閒我就即刻入去產檢
尚可接受

男爵府

我都試過!但佢既姑娘離譜到唔記得通知我醫生有手術做個日唔返!我特燈請左假仆左出去尖沙咀睇佢,結果無得睇姑娘仲要無道歉!自始對呢間野無好感....

大宅

睇緊,試過2次姑娘打黎要改早時間。好在剛好都得閒,就早d去睇

別墅

回覆樓主:

試過本身約星期五早上, 姑娘預早幾日打黎話醫生早上有手術, 問改下午得唔得。
不過係尖沙咀翹康睇張醫生每次都要等成2個鐘!

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

fuwinnie 發表於 18-10-6 12:49

我未試過睇上午,平時下午如果約到 15:30前,次次都好快,半個鐘唔駛,但試過約四點半後,就真係要等兩個鐘,有時仲唔止

洋房

好嘅醫生多人睇嘛,我識嘅孕婦真係好多都會緊急開刀/早產/突然穿水,醫生要改期好正常喔,我book 星期六未試過要改期,人多就次次都係,我會落去美麗華商場lunch or shopping ,可以叫姑娘打俾您或預時間上返去

珍珠宮

Heikiulam 發表於 18-10-16 09:06
好嘅醫生多人睇嘛,我識嘅孕婦真係好多都會緊急開刀/早產/突然穿水,醫生要改期好正常喔,我book 星期六未 ...

係啦!順產無得預架嘛⋯⋯連邊日都唔知,所以有時都要體諒下

首頁

尾頁

跳至