想買個IH飯煲

siuballball
|
請問各位靚太有無心水?
之前見杜如風個個成萬蚊,覺得好鬼痴線,但慢慢愈黎愈多煮飯,竟然想換番個,究竟IH飯煲煮飯係咪真係好食過一個幾舊水既西施煲?我唔洗大個,2人家庭,價錢唔係好大concern, thanks!
docomo
|
siuballball 發表於 18-9-18 20:11
請問各位靚太有無心水?
之前見杜如風個個成萬蚊,覺得好鬼痴線,但慢慢愈黎愈多煮飯,竟然想換番個,究竟I ...

見好多人推薦小米好用抵用
amypekkle
|
請問各位靚太有無心水?
之前見杜如風個個成萬蚊,覺得好鬼痴線,但慢慢愈黎愈多煮飯,竟然想換番個,究竟I ...

韓國的Cuckoo我覺得very good!
Abbie_mimi
|
請問各位靚太有無心水?

可以考慮Panasonic IH 金鑽
mugtaitai
|
請問各位靚太有無心水?

我用過杜如風介紹嗰隻,係真係好食過普通西施煲嘅,但比較起韓國嘅 cuckoo,我又覺得 cuckoo 更勝一籌
siuballball
|
mugtaitai 發表於 18-9-18 20:55
我用過杜如風介紹嗰隻,係真係好食過普通西施煲嘅,但比較起韓國嘅 cuckoo,我又覺得 cuckoo 更勝一籌
...

請問下cuckoo有啲咩好過呢?
flyinsky
|
mugtaitai 發表於 18-9-18 20:55
...

Cuckoo 如果用保溫mode,放幾個鍾d飯會唔會乾晒?

mugtaitai
|
siuballball 發表於 18-9-18 21:41
請問下cuckoo有啲咩好過呢?

cuckoo 除左 IH 仲有壓力,我覺得煮出來嘅飯比 Panasonic IH 煙韌有咬口 d,另外佢除左可以煮飯煮粥之外,仲尤其他 functions,我最常用 stew function,炆牛筋腩,效果唔錯
mugtaitai
|
flyinsky 發表於 18-9-18 21:43

Cuckoo 如果用保溫mode,放幾個鍾d飯會唔會乾晒?

我唔覺乾,但試過用 steam function 翻熱冷飯(加少少水落飯度),會有層薄薄嘅飯焦,唔脆,韌韌嘅,並唔係我想要嘅效果,可能返熱冷飯唔應該用呢個 function
flyinsky
|
mugtaitai 發表於 18-9-18 21:53
我唔覺乾,但試過用 steam function 翻熱冷飯(加少少水落飯度),會有層薄薄嘅飯焦,唔脆,韌韌嘅,並唔 ...

我用左幾個樂聲牌,唔係IH咁貴但都麻麻,好快壞,而家呢個,6,7點煮飯,如果放到9點,有2/3既飯會硬晒,完全食唔到
hayley_leung
|
我用tiger IH電飯煲一年左右,幾好,D飯真係好有飯香味
xsyu
|
用緊cuckoo 煮泰國米都好煙靭好味
二千頭有Ih+pressure 算抵 有人話比淨係IH 煮出黎嘅好食
kavenzou
|
我有Panasonic 港版IH銅鑽、日版IH蒸氣磁應,基本上味道無太大分別,所以買銅鑽3千幾已經好夠
hakbb
|
請問各位靚太有無心水?

我都睇緊,咁岩見到個特福IH都想知有無人用緊
lyh80115
|
内地網購蘇泊爾,一千有找,即係特福。我鍾意IH壓力煲。

https://item.m.jd.com/product/4033929.html

https://item.m.jd.com/product/3338587.html
oceandeepsea
|

$708,無咩特別功能,煲到粥,蒸到點心,煮到飯就得

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
anyuser18
|

小米IH 600蚊有找,好好用
yucl_hk
|
象印IH

在日本銷售第一
金三珣
|
其實買個靚飯煲,係唔係都要加埋靚米配合?定係個飯煲靚煮咩米都好食?
mei524
|
用緊 P 仔日版 IH,
D飯唔覺特別好吃