自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

象牙宮

邊間旅行社?

珍珠宮

回覆樓主:

旅行社一向是要收手續費的,有次諗去中旅社買高鐵票, 明明得50幾蚊的車票, 佢要收200幾, 最後追問之下原來係要收手續費的。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

係!如果價錢差不多,一定起官網買,手續費係幾佰另加改機票價錢。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

機票在官網買真係穩陣好多

大宅

puipui123puipui 發表於 18-9-18 22:23
買機票一定要去官網買,千奇吾去代理/旅行社買!
本來買左20號飛大阪機票,航空公司取消航班,飛吾到唯有退 ...

吾知同船飛一吾一樣
我經中旅社買澳門船飛
上年打風停航 中旅社話要收手續費
我見船公司話免費
我直接搵船公司搞改期
Jm你都試下直接搵航空公司

象牙宮

回覆樓主:

退票多數要收,改期可能唔使!相差唔多過500我會官網買

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

puipui123puipui 發表於 18-9-18 22:23
本來買左20號飛大阪機票,航空公司取消航班,飛吾到唯有退 ...

諗都諗到,靠agent唔係唔比錢人賺無錢賺三九唔識七,義務幫你訂咩⋯⋯所以我不嬲都自己上網訂酒店和機票,咁方便

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

無話可說 發表於 18-9-18 22:53
退票多數要收,改期可能唔使!相差唔多過500我會官網買

我上次買機票,見全家相差不到500, 就係官網買,好彩jar,最後班機取消,俾我改其他日子

琥珀宮

你退左票佢冇錢賺白做,梗要收你錢啦,但手續費保險包唔包呢

琥珀宮

如果暑假風季更加要係官網買

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

feclagnes 發表於 18-9-18 22:57
諗都諗到,靠agent唔係唔比錢人賺無錢賺三九唔識七,義務幫你訂咩⋯⋯所以我不嬲都自己上網訂酒 ...

同意, 靠 agent 就當然要收錢.

我多數去官網買, 但agent 有平飛都會搵agent 買, 買得都預左有問題會煩d 或駛多左錢.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

你咪算少。我妹上次要嘔3份手續費(航空公司一份,agent一份,agent嘅agent一份)
一張台灣機場嘔到突!連稅都想扣埋。後來我妹知道稅嘔可以扣手續費,幾經爭取至執返d渣

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Charlotte_mom 發表於 18-9-18 23:59
你咪算少。我妹上次要嘔3份手續費(航空公司一份,agent一份,agent嘅agent一份)
一張台灣機場嘔到突!連 ...

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

禁止訪問

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

買平機票無得退

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

rayrayus 發表於 18-9-18 22:49
機票在官網買真係穩陣好多

侯爵府

好多都係咁,之前我係Wing ox 訂機票,有d狀況出左,airline話一定要搵返Wing ox,唔可以直接幫我搞
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

侯爵府

回覆樓主:

梗係官網買啦,即時confirm 機位。

首頁

尾頁

跳至