小米電視

HLDMaMa
|
有冇人淘小米電視,訊号功能香港可用嗎?應該點運落黎。谢谢!
HLDMaMa
|
回覆 HLDMaMa 的帖子

冇人買過嗎?
kencwkan
|
可以用的,同一制式!
HLDMaMa
|
kencwkan 發表於 18-9-22 19:24
可以用的,同一制式!

你有買嗎?
Vickymak2003
|
我都揾緊資料,想買落嚟。
501indy
|
43吋或以上型号可以正常用於香港,正常收到台,有聲有畫,有麗音有字幕,係冇epg節目表&有廣告畫面姐!
HLDMaMa
|
501indy 發表於 18-9-22 21:13
43吋或以上型号可以正常用於香港,正常收到台,有聲有畫,有麗音有字幕,係冇epg節目表&有廣告畫面姐! ...

我問大陸賣小米的店铺,小米線路可在香港用嗎?又可否運香港,佢地答兩樣都不能喎。如果已设有維修保養,如果連收貨都不能確保完整,就要考慮了!如制式吾同就吾驶諗了!
Vickymak2003
|
HLDMaMa 發表於 18-9-22 22:06
我問大陸賣小米的店铺,小米線路可在香港用嗎?又可否運香港,佢地答兩樣都不能喎。如果已设有維修保養, ...

小米講到樣樣都唔得(emoji)fb有間係賣小米電視,唔知靠唔靠得過呢?

HLDMaMa
|
Vickymak2003 發表於 18-9-22 22:18
小米講到樣樣都唔得(emoji)fb有間係賣小米電視,唔知靠唔靠得過呢?

其實之前我喺香港小米之家睇過佢地既電視,畫面外觀幾靚架,佢地話遲D推出市場,但後來再去買手機時,佢地装修咗,職員就話电視取消到港。所以我吾知究竞仲用吾用到。而大陸D店鋪都好似吾想賣甘。而運出囯又要吾要出口證呢?吾知手續得吾得。
501indy
|
HLDMaMa 發表於 18-9-22 22:06
我問大陸賣小米的店铺,小米線路可在香港用嗎?又可否運香港,佢地答兩樣都不能喎。如果已设有維修保養, ...

就我所知,暂時只知小米32寸型号有畫冇声需要另駁解碼器,而43寸、50寸,55寸、65寸果d有人用過除左冇epg節目表,一齊運作正常!
而我自己就2個月前用$1799人仔用淘寶買左部50寸 TCL 4k電視, 自己返鄉下收貨坐直通巴用手推車仔帶落尼!兩边過關完全冇問題,係大陸關員顺口問我咩尼(因我用即棄白色膠枱布封盒面防落雨滲水),香港關員即頭唔理,而我咁啱經過香港海關部大X光机時,我自己仲多口問佢地駛唔駛過机,佢話唔駛冇理我!

至於我部50寸TCL電視除左冇電視字幕功能,其他一齊正常仲有埋epg節目表(但冇錄影功能,所以我寧願要字幕好過),轉台2秒內超快!畫面同聲都好唔錯,行android都係22秒開机冇hand過机,完全收貨!

***坐直通巴張部大電視放下面行李倉位超方便又冇額外收費!
panda361
|
501indy 發表於 18-9-22 23:48
就我所知,暂時只知小米32寸型号有畫冇声需要另駁解碼器,而43寸、50寸,55寸、65寸果d有人用過除左冇epg ...

好詳細介紹。

小草王道
|
就我所知,暂時只知小米32寸型号有畫冇声需要另駁解碼器,而43寸、50寸,55寸、65寸果d有人用過除左冇epg ...

你勁
Loveille
|

FAV LINK:

電視維修推薦

佩服!佩服!呢個係一個好既辦法