自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主

係唔需要講

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Charlotte_mom 發表於 18-9-18 23:36
哦,多謝各位,咁我安心d
其實我係A
我唔講,因好老尷,無錯1. 我知好多祕密講出黎我會無命,樓上講得岩做 ...

你d都feel到, 但b完全唔知?
放下自在

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

cattz288 發表於 18-9-18 23:51
你d都feel到, 但b完全唔知?

我assistant 本身制度上會被通知
B本身不在被通知名單上

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Charlotte_mom 發表於 18-9-18 23:53
我assistant 本身制度上會被通知
B本身不在被通知名單上

oic! 不過老實, 亞b心底裡實會話你點解唔一早單聲!
放下自在

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 18-9-18 22:52
情況:
ABC三人同職級
雖然同職級,但A明顯跟嘅老闆大d,收嘅料足d,接觸祕密都多d,做嘅野亦高層次d(大家 ...

不會。。1.既然只有自己知,講出去失信於老闆。2. 講俾B知,得個知字,冇任何作用,或反令B覺得自己show off。

子爵府

唔講啦,冇咁八

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

cattz288 發表於 18-9-18 23:57
oic! 不過老實, 亞b心底裡實會話你點解唔一早單聲!

我仲知好多祕密全部唔可以單聲,仲有份傾tim

所以只能咩都扮唔知!

王國長老

LokYauYau 發表於 18-9-19 00:04
不會。。1.既然只有自己知,講出去失信於老闆。2. 講俾B知,得個知字,冇任何作用,或反令B覺得自己show o ...

係啦咁就係worst case,俾人覺得我扮野/曬命/渣住雞毛,我唔想囉

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

唔講,明天咪知

大宅

唔會講扮唔知

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

保密-係做秘書職責之一

男爵府

stagea 發表於 18-9-18 23:41
我係A就由佢

我都係咁話

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 18-9-18 23:36
哦,多謝各位,咁我安心d
其實我係A
我唔講,因好老尷,無錯1. 我知好多祕密講出黎我會無命,樓上講得岩做 ...

秘密有兩個人知就唔再係秘密。點解你個A都知,而B仲未知?咁B嘅位置就真係會feel worse。
下次要密封嘅野,我連個A都封埋,佢猜到一件事,但唔會經我證實。

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 18-9-19 00:12
係啦咁就係worst case,俾人覺得我扮野/曬命/渣住雞毛,我唔想囉

辦公室就係咁,你冇心人地以為你有意,甚至乎好心变成壞事。所以,有時真係少句口,多一事如少一事,讓其自然發展算了。

王國長老

brindlewin 發表於 18-9-19 00:53
秘密有兩個人知就唔再係秘密。點解你個A都知,而B仲未知?咁B嘅位置就真係會feel worse。
下次要密封嘅野 ...

唔駛猜,工作關係佢名正言順會被通知

王國長老

LokYauYau 發表於 18-9-19 01:12
辦公室就係咁,你冇心人地以為你有意,甚至乎好心变成壞事。所以,有時真係少句口,多一事如少一事,讓 ...

知道了

禁止訪問

琥珀宮

回覆樓主:

正常唔講

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

唔講

首頁

尾頁

跳至