無線81至85台,仲未睇到。

long170908
|
有無人都係有咁既情況呢?
已經搜左幾次台都係無
秋思
|
Me too
木土土
|
long170908 發表於 18-9-18 23:08
已經搜左幾次台都係無

已經第三日
fatgarden
|
向管理處反映吧!可能是天台天綫壞了。
long170908
|
連99台都無左
cattz288
|
long170908 發表於 18-9-18 23:08
已經搜左幾次台都係無

搵管理處喇
long170908
|
fatgarden 發表於 18-9-18 23:17
向管理處反映吧!可能是天台天綫壞了。

已經反映了,但答覆唔係家家都有呢個問題,只有小數
zoe_fung
|
d天線,穫吹到成隻唔見左,比d時間耐性,有好多緊急,涉及安全既野要做左先
NokNokB
|

我都有咁嘅問題,我以為自己電視壞㖭,但我今晚老公換咗樣嘢,換咗就冇問題了
我家有2部電視,得一部有問題
JD930
|
long170908 發表於 18-9-18 23:19
已經反映了,但答覆唔係家家都有呢個問題,只有小數

咁.... 就唔幫手?
ferrari2007
|
打風當日我全幢樓都係,應該係天綫吹歪/壞左,數碼tune台完全無反應,1個台都無,不過個別住戶又OK,我估係電視本身都有影響~好彩管理處都好有效率,今日搵人黎整番好鳥

yubiwa310
|
81同85睇唔到
water_ma
|
81-85, 96, 99完全失去蹤影
cake05
|
星期日一早已經冇,尋日下午終於看到了
mmk
|
NokNokB 發表於 18-9-18 23:55
我都有咁嘅問題,我以為自己電視壞㖭,但我今晚老公換咗樣嘢,換咗就冇問題了
我家有2部電視,得一部有問題 ...

我同你一樣,房電視睇到,廳就追唔到,手動追都唔得,最後換咗牆身插頭先得
李豆豆
|
NokNokB 發表於 18-9-18 23:55
我家有2部電視,得一部有問題 ...

請問換左咩?
我廳電視冇問題,但房就一時睇到一時睇唔到
caryfox
|
星期日只是無81,

星期一已經一切正常。

lily-of-valley
|
有呀, Sunday 1點幾聽聽吓新聞, 忽然無訊號, 到而家都無。
月見草
|
其實最簡單,reset 電視再重新追台一次!
我屋企間中發生
NokNokB
|
李豆豆 發表於 18-9-19 01:06
請問換左咩?
我廳電視冇問題,但房就一時睇到一時睇唔到

我就是廳嘅電視睇到,房就一時得一時唔得,一樣換咗個 牆身插頭就OK咗