你哋有無收過蘋果客服電話?

Nicole-hui88
|

我之前係官網訂咗兩部iPhone XS max
當時信用卡都收到扣款短信,
但今日收到一個電話
自稱佢係apple客服
話要審核我既信用卡資料,我好奇怪之前買過咁多次都無收過客服call,跟住佢話唔緊要,佢會send email俾我叫我直接回覆,咁我又真係收到Apple郵件,話訂單保留六天,無回覆就取消

來電顯示係新加坡號碼

|
係咪因為我用咗我老公張信用卡過數,所以佢打過來確認?
claudialuk2011
|
Nicole-hui88 發表於 18-9-18 23:10
我之前係官網訂咗兩部iPhone XR max
但今日收到一個電話

你真係好叻!訂到iphone XR max !

一定有古怪!唔好復!
heiheigirl
|
Nicole-hui88 發表於 18-9-18 23:10
但今日收到一個電話

我上次是上網問問題,等客服回覆,佢地打來都是顯示新加坡來電,但又確實是答返我問既問題
|
claudialuk2011 發表於 18-9-18 23:36
你真係好叻!訂到iphone XR max !

XS同XR分唔清
|
heiheigirl 發表於 18-9-18 23:44
我上次是上網問問題,等客服回覆,佢地打來都是顯示新加坡來電,但又確實是答返我問既問題
...

我擔心係詐騙電話所以無答佢任何問題
星仔媽媽
|
我之前自費為iphone 6換電池,後來apple公司可以優惠價換電池,向apple care申請退差額。
之後收到apple care打來電話,要求確認我收款銀行資料。係新加坡電話,仲有封email。
致電者都明白我的擔心,提議先打去香港apple查詢。
我打去了解到apple care總部的確在新加坡,有公司人員打過俾我。當apple care再打來,我提供了收款銀行資料,都收到退款。

如有疑問,可先打去香港apple查詢。
happybebebe
|
以前試過不懂解鎖,於是搵支援
真係打畀我,係新加坡來電
但較了靜音無接
而且最後自己解決到
我愛Corina
|
之前想book 換電,客服打黎,叫佢講中文,佢話唔識
|
星仔媽媽 發表於 18-9-19 00:07
我之前自費為iphone 6換電池,後來apple公司可以優惠價換電池,向apple care申請退差額。
之後收到apple ca ...

Thx
|
我愛Corina 發表於 18-9-19 00:27
之前想book 換電,客服打黎,叫佢講中文,佢話唔識

打俾我個客服講國語
JD930
|
Nicole-hui88 發表於 18-9-18 23:47
我擔心係詐騙電話所以無答佢任何問題

mlcbb
|
但今日收到一個電話

係咪你收件人個名, 同信用卡果個名唔同?

如果係既, 會打電話confirm..

你可以直接打去 Apple Online Store CS 去確認, 電話係apple.com 最底有
|
mlcbb 發表於 18-9-19 09:42

應該係,我一陣打去問下,THX
tsung
|
mlcbb 發表於 18-9-19 09:42

rello
|
我試過。
是新加坡來電,講廣東話。
playful
|
我先生都試過,換左電話 care+退錢,佢地都係係新加坡打返嚟