自由講場

跳至

首頁
45678...22

尾頁

珍珠宮

ms_maybb 發表於 18-9-19 10:13
仲係無人可以解釋到又要答又要寸係咩心態

要解釋啲咩,兩者有咩關係?
咁又要問又唔俾人「寸」得又係咩心態
其實一樣,係無咩關係

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

12312 發表於 18-9-19 10:39
咁你要看下樓主問緊什麼問題⋯⋯

其實每個人想法,思維唔會一樣,有啲問題,有人會覺得多餘,但亦有人係覺得有用,如果下下以自己標準去量度別人問題,之後去批判別人,社會就小咗包容,多咗怨氣,連開舖問個問題都咁艱難? 覺得個舖多餘,問題多餘,可如前面會員所講,路過不入就是了!

Sand8148    發表於 18-9-19 11:09

珍珠宮

9204mrs 發表於 18-9-19 10:18
我都已經比埋下台階,但都仲要繼續低裝的人,真係無辦法!
個人素質呢d大家心中有數,不用多講。
其實樓上 ...

如果真係俾下台階,就唔會岀公海另起火頭
從你果post,係你曲線話人無建設性先㗎喎
二樓回覆好正常喎。。。

珊瑚宮

DoReMi媽媽 發表於 18-9-19 10:46
其實每個人想法,思維唔會一樣,有啲問題,有人會覺得多餘,但亦有人係覺得有用,如果下下以自己標準去量 ...

你看下旅遊版舊post原因了。(問:台中酒店去火車站遠吾遠?)
系吾系google map 最幫到佢呀?(佢串另一樓主先的。)

伯爵府

回覆樓主

其實真係自己搵會好好多,因為有記憶條路線,同埋有人覺得10分鐘路程好遠,亦有人覺得好近,所以我由第一次自由行開始都係自己google搵,問人實俾人話,因為宜家搵資訊咁方便

侯爵府

回覆樓主:

其實第一個回覆係堅答左你,不過可能佢表達的方式令你誤會,又或佢真係有心串你。
但其實我上年去左10幾日台灣玩,真係用google map 的,而你既問題真係用google map最快知答案,同埋你上去查一次,到時會更熟當地。
而你回應「有冇更有建設性的 」令其他網友講番d 串串貢既回應。都係一場誤會,唔好放起心

珍珠宮

BK Milk勳章

其實每次計劃行程都一定用google map,有d地方如泰國仲可以睇到grab 幾錢,有個預算添

用戶要求終止服務

牛年勳章

回覆樓主

兩睇啦!各有立場!比人吋吓都係經歷,教仔用咩態度,唔等於人地用咩態度對個仔,咪學吓同唔同人溝通,共存囉!特別係而家嘅香港!有時人地係吋 d,都唔係無 points,純粹吋你嗰 d,你一樣可以當睇唔到!
未經許可,請勿轉載

子爵府

MommyPanel勳章

Zen 發表於 18-9-19 10:24
其實討論區無論邊一版都有很多所謂旁人認為「無聊」問題,重點係無人迫你去回應,覺得「廢」咪唔回應囉,但 ...

咪係,有d完全做到過曬龍,佢地就算去過幾多次旅行都好,都彌補唔到心態上嘅缺陷

侯爵府

vivibabyvivi 發表於 18-9-19 10:02
Discuss同FB好多仲串,佢地最憎伸手黨,其實都啱既,伸手黨跟團咪算囉,學咩人自由行
...

香討高登fb果d ,eq低同意志薄弱既人真係唔好起果度問野
果度d人講野好直,但其實我鐘意,一針見血,唔會就住你,咁先係現實

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

12312 發表於 18-9-19 10:51
你看下旅遊版舊post原因了。(問:台中酒店去火車站遠吾遠?)
系吾系google map 最幫到佢呀?(佢串另一 ...

我唔係針對樓主個案嚟講,亦冇睇佢history, 對佢冇好壞意見,只係有感而發,我都係嗰句,唔啱聽唔啱睇,覺得冇需要回,就路過了事。

子爵府

回覆樓主

完全同意!我都試過問某個國家有咩好玩、住咩酒店等等。本來滿心歡喜,但的確有d人係態度非常不良好,又話點解你唔自己搵、上網睇大把、言下之意仲好話我懶坐享其成blah blah blah事實上,我就係因為自己搵緊景點、酒店先上黎問意見,睇下唔同人既睇法、suggestions 我都唔明點解會俾人話to be honest, 我當然可以唔上bk都搵到符合自己要求既酒店,亦可以自己係陌生既地方好快熟識環境、認得路、用Google map搵路!我上黎開post只係想睇下大家既經歷、經驗、大家交流一下!完全唔明白點解有人會總係以高高在上既姿態抱著睇唔起你既態度責備其他人!
Ps 多謝俾個位我呻!

Sand8148    發表於 18-9-19 11:10

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

樓主唔好唔開心,呢度有d人講野係好mean, 我都領教過,不要放在心

珍珠宮

華妹妹 發表於 18-9-19 11:05
果度d人講野好直,但其實我鐘意,一針見 ...

笑左~意志薄弱

子爵府

MommyPanel勳章

coeyapple 發表於 18-9-19 11:08
完全同意!我都試過問某個國家有咩好玩、住咩酒店等等。本來滿心歡喜,但的確有d人係態度非常不良好,又話 ...

佢地係好討厭,一個半個寸唔係問題,至弊幾個圍威喂係度講、又唔係回應題目就無意思啦,完全做多左

珍珠宮

華妹妹 發表於 18-9-19 11:01
其實第一個回覆係堅答左你,不過可能佢表達的方式令你誤會,又或佢真係有心串你。
但其實我上年去左10幾日 ...

如果樓主係話「更有」都仲好啲。。。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

華妹妹 發表於 18-9-19 11:05
果度d人講野好直,但其實我鐘意,一針見 ...

呢個就係現實社會

侯爵府

回覆 coeyapple 的帖子

完全讚同, Google 同實體經驗係2樣嘢嚟, 我見以前呢度D人都唔會咁樣答人嘢, 依家真係講風涼話嘅就特別多

禁止訪問

回覆樓主:

翡翠宮

回覆樓主:

討論區吾係伸手黨

首頁
45678...22

尾頁

跳至