自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

終極熊貓 發表於 18-9-19 00:30
好多時答案質素同問題質素成正比嘅
當有正常嘅問題岀現,得到嘅答覆,係會學到唔少野

琥珀宮

Discuss同FB好多仲串,佢地最憎伸手黨,其實都啱既,伸手黨跟團咪算囉,學咩人自由行

LCHF    發表於 18-9-19 23:22

琥珀宮

9204mrs 發表於 18-9-18 23:21
事情是我 將會 去台中旅行,地方唔太熟又諗緊訂邊區的酒店比較方便,咁我就在bk的出埠旅行問下有關酒店的問 ...

睇左個post, 樓主的確問得空泛,答嗰班都答得好好笑

琥珀宮

9204mrs 發表於 18-9-19 10:18
我都已經比埋下台階,但都仲要繼續低裝的人,真係無辦法!
個人素質呢d大家心中有數,不用多講。
其實樓上 ...

虛心發問係好重要,但我阿sir教過,唔好問dump questions 更重要,如果唔係人地只會覺得你係dummy

琥珀宮

華妹妹 發表於 18-9-19 11:05
香討高登fb果d ,eq低同意志薄弱既人真係唔好起果度問野
果度d人講野好直,但其實我鐘意,一針見 ...

呢個就係現實社會

琥珀宮

Sand8148 發表於 18-9-19 11:17
回覆 coeyapple 的帖子

完全讚同, Google 同實體經驗係2樣嘢嚟, 我見以前呢度D人都唔會咁樣答人嘢, 依家真 ...

咁係因為以前未有google 同埋未咁完善啫

琥珀宮

Yibu 發表於 18-9-19 13:44
如果問一D太容易係網上搵到答案既問題, 好似某食店開幾多點 (openrice 就有), 邊度距離多少 ( google 就有) ...

Agree

琥珀宮

LCHF 發表於 18-9-19 13:05
係我先覆樓主嘅,睇咗大家嘅留言

我想講我立場,樓主個post係問資料多於問意見,距離係資料性問題真係goo ...

喺呢度現身,型呀
要多謝你,伸手之風不可長

琥珀宮

mymarigold 發表於 18-9-19 17:47
好彩佢哋唔係喺美容版,如果唔係就出事...... 美容版嗰邊 jm真係會分享, 譬如問下呢隻精華好唔好用, 度 ...

問好唔好用點同問路?問好唔好用,人人有唔同感受,問路問距離,唔會人人唔同掛?

琥珀宮

mymarigold 發表於 18-9-19 18:46
咁又唔可以咁講喎,我曾經見過有啲回覆,意思係 " x分鐘路程,對於有啲人嚟講係遠,有啲人就覺得近"
...

重點黎喇,如果係咁既話,睇google map咪啱晒囉,因為可以話到俾你知係幾多分鐘路程

琥珀宮

SaBB 發表於 18-9-19 19:55
話人浪費佢地d 時間、自己答埋d無謂野又吾浪費自己時間?

有邊個上BK既唔係浪費緊時間(包括你同我),至於點浪費,唔洗分得咁清

琥珀宮

蘋果木 發表於 18-9-21 18:15
點解甘多人覺得用Google map就一定係準確?我真係試過Google map叫我行某條路,但我去到發現原來有另一條更 ...

上網問人,都唔一定問到最快既路

首頁

尾頁

跳至