自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

無話可說 發表於 18-9-19 18:26
咁有時又唔可以太依賴人,唔可以叫人plan好晒既!不過果邊都係麻麻架喇,串咀現象出現係旅行熱門地方,試 ...

係喎!佢地多數答個幾個(甚至係一個)熱門地方 美加澳歐都少答咀,反而回應個d國家既jm真係真心答人 幫下人啦!

珍珠宮

Poyau 發表於 18-9-19 18:32
認同

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

vivibabyvivi 發表於 18-9-19 18:30
問好唔好用點同問路?問好唔好用,人人有唔同感受,問路問距離,唔會人人唔同掛?
...

距離感都會人人唔同架 ,
有時揾酒店睇埋 d 評價,
明明好近都有人話好遠,
我唔知人地遠既定義係咩,
有人要唔洗 1 分鐘到酒店門口,
有人行十五分鐘都覺得可接受 ,
所以好多時要自己去平衡一下再決定

公爵府

vivibabyvivi 發表於 18-9-19 18:30
問好唔好用點同問路?問好唔好用,人人有唔同感受,問路問距離,唔會人人唔同掛?
...

咁又唔可以咁講喎,我曾經見過有啲回覆,意思係 " x分鐘路程,對於有啲人嚟講係遠,有啲人就覺得近"

水晶宮

DoReMi媽媽 發表於 18-9-19 14:20
我唔知樓主係點,不過,人哋開舖問,鈡意答咪答,唔鈡意人哋伸手,咪唔答囉,唔駛教人點去做人,點去學習 ...

DoReMi媽媽    發表於 18-9-20 12:41

象牙宮

MSAA 發表於 18-9-19 18:41
係喎!佢地多數答個幾個(甚至係一個)熱門地方 美加澳歐都少答咀,反而回應個d國家既jm真係真心 ...

答得最多既咪就係台灣同日本囉,泰國都少啦,曼谷同布吉post好似無點出現過添,唔好話美加澳歐咁遠,分分鐘佢地未去過,或者只係跟團去

水晶宮

mymarigold 發表於 18-9-19 18:46
咁又唔可以咁講喎,我曾經見過有啲回覆,意思係 " x分鐘路程,對於有啲人嚟講係遠,有啲人就覺得近"
...

係呀,
有 d 行 1-2 分鐘都話遠,
真係 o 咀唔知講咩好

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

mymarigold 發表於 18-9-19 18:46
...

重點黎喇,如果係咁既話,睇google map咪啱晒囉,因為可以話到俾你知係幾多分鐘路程

大宅

9204mrs 發表於 18-9-18 23:21
事情是我 將會 去台中旅行,地方唔太熟又諗緊訂邊區的酒店比較方便,咁我就在bk的出埠旅行問下有關酒店的問 ...

其實你可以去agoda, booking.com等網站睇返個rating 同住客comment先。亦可search下有冇blogger 住過,再有唔明先問囉。

水晶宮

回覆樓主:

我多數會睇酒店介紹行去邊幾耐,亦會睇Google去其他景點,唯一係多數問有咩車到,因為有時有啲車係去到或好耐,去慣知有快車

公爵府

vivibabyvivi 發表於 18-9-19 18:50
重點黎喇,如果係咁既話,睇google map咪啱晒囉,因為可以話到俾你知係幾多分鐘路程
...

係囉,所以咪話,如果美容版 成日出現呢類 "去 Google" 嘅答案,成個美容扮都摺得囉~ 嗰邊啲 jm真係好好 ,我相信有部分係唔想答某d post 嘅,但就唔會留言串人哋囉~ 個留言係善意回覆定係惡意串人,其實唔難分~

男爵府

無話可說 發表於 18-9-19 18:30
就黎要考試先問得,問野要深度,要水準,要去讀返個學位先問問題咩? 比我都去香討問,雖然果邊 ...

我上次已經想開鋪鬧嫁啦,但我都忍住無鬧,廢事成日都話社會唔和諧,要容忍下。
終於有人忍唔住要鬧爆個邊d人,係真係好過份囉,乜都叫人google ,咁仲有人開鋪既,大家理性討論,大家互相幫助嘛,都唔係既,一黎就戈叫你google ,咁其實好多野都google到啦,洗屁上bk 呀?

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Zen 發表於 18-9-19 16:36
公海水深,唔夠深度人士唔該返BB池

子爵府

mymarigold 發表於 18-9-19 19:01
係囉,所以咪話,如果美容版 成日出現呢類 "去 Google" 嘅答案,成個美容扮都摺得囉~ 嗰邊啲 jm真係好好 ...

係喇,其實講到尾大家都係上網吹下水啫,明明係一個好casual 嘅活動,點解有部分人會認真到一個點,定晒潛規則,又話人伸手黨又話人依賴,要人做晒功課先上嚟問,大家都係39547,睇唔過眼嘅唔洗答架,肉緊到好似教仔咁,放鬆啲啦香港人
Hi

伯爵府

回覆樓主

其實我覺得佢問乜冇乜所謂,D人覺得無聊咪自動skip囉,人地問之前如果冇乜時間慢慢google map, 咁問人係最快的。有D人超鍾意分享,咁自然會有人答。冇人答自動會沉底啦,洗乜擔心。
沒有得到本人字面上允許,文字傳媒不許引用/摘錄/轉載本人任何留言,以作報導或任何其他用途。

珍珠宮

回覆樓主:

睇左一個下午
樓上各位咪又係XX步笑YY步
同來說是非者 便是是非人~

叫人唔啱睇就唔好答
但諸位就不停FF緊同加角色性格背景
俾39547嘅網民

goat    發表於 18-9-19 20:08

子爵府

回覆樓主:

係有d人咁無聊的,ok咪答,吾ok冇人逼你答的,不過講返正題,我會Google map + 問意見,因為酒店近地鐵吾代表係好,仲要加埋意見,但酒店網通常會有評語的

禁止訪問

象牙宮

koalachan2002 發表於 18-9-19 19:09
我上次已經想開鋪鬧嫁啦,但我都忍住無鬧,廢事成日都話社會唔和諧,要容忍下。
終於有人忍唔住要鬧爆個邊 ...

我有曾經係post暗示過,我又無諗住出post鬧,因為要返工無佢地咁得閒出黎鬧交!上得黎緊係睇唔明睇唔掂先問,下下google掂左仲使鬼係度咩!仲有我好憎d人就係叫人地打去問,咁容易有專人聽就緊係唔係度問啦,但要知道香港既hotline係好多電話指示,政府部門一樣,左按又按搞好耐都唔知幾時先有專人接聽,先上黎搵人幫下手啫! 最好係想答就答,唔岩睇就算啦,答埋d無謂野唔知想點囉

侯爵府

MSAA 發表於 18-9-19 18:41
係喎!佢地多數答個幾個(甚至係一個)熱門地方 美加澳歐都少答咀,反而回應個d國家既jm真係真心 ...

我都見分享歐洲個到d jm 幾ok
成功的人放眼於機會,失敗的人放眼於障礙。 生命長短我無法控制,但內容就可以由我發揮!

首頁

尾頁

跳至