28日寶寶夜晚唔願訓!同日頭又容易紮醒!

A-Kayking
|

如題,真係好煩惱,擔心
有人寶媽教下我,點樣令寶寶晚上可以入睡

faithgao
|
A-Kayking 發表於 18-9-19 00:20
如題,真係好煩惱,擔心

初生嬰兒個個都係咁,要適應呢個世界,起碼要100日先好d
gigi^^
|
如題,真係好煩惱,擔心

你要定左時間比BB 例如三點沖涼 之後比佢聽一歌 日頭唔好比佢訓太多
A-Kayking
|
gigi^^ 發表於 18-9-19 22:03
你要定左時間比BB 例如三點沖涼 之後比佢聽一歌 日頭唔好比佢訓太多

希望可以
A-Kayking
|
faithgao 發表於 18-9-19 07:51
初生嬰兒個個都係咁,要適應呢個世界,起碼要100日先好d

miumiu419
|
用包被包到實一實
kissapplegirl
|
如題,真係好煩惱,擔心

你想佢夜晚訓,就盡量過左6點唔好比佢訓,訓教前沖涼飲奶
RubyYu07
|
初生嬰兒都會咁!日頭訓得多嗎?
A-Kayking
|
RubyYu07 發表於 18-9-20 13:41
初生嬰兒都會咁!日頭訓得多嗎?

日頭比晚間好,但都不算多
Visaboss
|

我買咗一條叫防驚跳嘅彈力布俾bb用.佢就好少扎醒了.不過晚上訓覺前一定會扭一陣抱先肯訓.

A-Kayking
|
Visaboss 發表於 18-9-20 14:17
我買咗一條叫防驚跳嘅彈力布俾bb用.佢就好少扎醒了.不過晚上訓覺前一定會扭一陣抱先肯訓.

...

點樣樣咖?同邊到有得買?
Visaboss
|
A-Kayking 發表於 18-9-20 14:18
點樣樣咖?同邊到有得買?

有彈性.可以用到3歲 我叫大陸朋友買嘅.淘寶應該有

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
A-Kayking
|
Visaboss 發表於 18-9-20 14:22
有彈性.可以用到3歲 我叫大陸朋友買嘅.淘寶應該有

好的,感激你
RubyYu07
|
A-Kayking 發表於 18-9-20 13:57
日頭比晚間好,但都不算多

日頭唔好比bb訓咁多,拉窗簾,等bb慢慢有白天黑夜之分
MilkChocoll
|
可以訓前播少少音樂同埋用D BB按摩精油幫BB按摩,促進血液循環,bb 好快就訓著, 我用petxxx planxx~
A-Kayking
|
MilkChocoll 發表於 18-10-4 13:21
可以訓前播少少音樂同埋用D BB按摩精油幫BB按摩,促進血液循環,bb 好快就訓著, 我用petxxx planxx~ ...

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)