而家做港幣定期or唱人仔做定期好? 打算定1年

kk2008
|
leon674
|
kk2008 發表於 18-9-19 00:48

唔好做住
25-26/9美國議息
過咗呢日再望望會否加存款息
wallshar
|

今日中信二百萬以上有4厘幾。
半年有3厘82,係100%本息全保證的結構性存款。
starlightbabe
|
wallshar 發表於 18-9-19 14:32

今日中信二百萬以上有4厘幾。

港幣定存嗎?
makm
|
成二百萬入場費
咁五十萬有乜好推介呢?
eeaa
|
南商

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
tofulo
|
回覆 wallshar 的帖子

請問現有客戶有無呢個RATE?
wallshar
|
tofulo 發表於 18-9-20 10:33

請問現有客戶有無呢個RATE?

唔係定期,係本息全部都由銀行保證的swap deposit, 屬結構性產品。冇政府的銀行存款保障, 日日唔同rate ,舊年第一次做再送多200 。
呢類野唔係間間銀行有得做。
m67
|
wallshar 發表於 18-9-20 13:15
唔係定期,係本息全部都由銀行保證的swap deposit, 屬結構性產品。冇政府的銀行存款保障, 日日唔同rate , ...

知唔知中信呢個做到幾時?
wallshar
|
m67 發表於 18-9-21 01:00
知唔知中信呢個做到幾時?

swap deposit 日日都有開價,只不過每日都唔同利率,有時高過普通定期小小,有時甚至會低過普通定期, 但呢排用佢存人仔就高過普通定期比較多。因為唔係一般普通定期。櫃枱做唔到,要揾客户經理先至做到。
com7hk
|

這個deposit 有什麼優勢,有幾厘
joenethk
|
做得一年唔好換人仔
一買一賣匯價都唔夠比
lowalter
|