中秋節的垃圾再度加上前線工作人員負擔

issactmaria
|
颱風山竹剛過,好多地方仍滿目瘡然,塌樹及垃圾隨處可見,特别是一些重災區近海的海濱設施及公園。希望大家在慶祝中秋之餘,自行清理好自己制造嘅垃圾,唔好再為前線人員進一部帶來負擔!
patpat234
|

Fishqqma
|
一向都會自己搞掂。
raven
|
support
Hoining
|
Fishqqma 發表於 18-9-19 07:45
一向都會自己搞掂。

X2
tsung
|

twotigers
|
支持
gigi19810326
|
我尋日係街,聽到個死人大媽同個高小嘅仔講,”你唔好玩燈籠啦,又貴,我買十筒營光棒比你,你成個中秋點玩都得啦,玩完,就算玩唔哂,掉哂佢,一了百了”
咁樣教個仔,佢真係唔死都無用
鬼唔望全部營光棒返返去佢張床到,毒死佢
hellohellojenny
|
gigi19810326 發表於 18-9-19 08:57
我尋日係街,聽到個死人大媽同個高小嘅仔講,”你唔好玩燈籠啦,又貴,我買十筒營光棒比你,你成個中秋點玩 ...

我從不買螢光棒給小朋友。

faye209
|
食下月餅, 賞下月就夠啦
Abbie_mimi
|
issactmaria 發表於 18-9-19 07:36
颱風山竹剛過,好多地方仍滿目瘡然,塌樹及垃圾隨處可見,特别是一些重災區近海的海濱設施及公園。希望大家 ...

今個中秋,其實不宜郊遊,沙灘可能有垃圾,玻璃碎,郊外又塌樹未清,留家較好,附近大公國仍有好多塌樹未清
JD930
|
faye209 發表於 18-9-19 09:03
食下月餅, 賞下月就夠啦

係咯
lam133
|
颱風山竹剛過,好多地方仍滿目瘡然,塌樹及垃圾隨處可見,特别是一些重災區近海的海濱設施及公園。希望大家 ...

Poyau
|

baby_chu
|

出街賞月,燈籠會拎番屋企!食飽先出去賞月......
kitbebe
|
希望大家賞月之餘, 唔好製造垃圾要人善後.