自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

waaa637 發表於 18-9-20 02:42
唔係淘寶,係外國

我喺外國網站買過好多野,試過收唔到或發錯貨,通常sendemail畀CS都好快解決到,介意講下你響邊個website買,睇吓幫唔幫到你....

侯爵府

97+01 發表於 18-9-20 01:45
無知一問,海關扣留都可以申請退款嗎?

系統有呢個功能選擇,只要唔好超過天數的限期,對方有權反對,但當指定天數內還未收到貨,買家可再次重新申請退款,退款有天數的限期,如果賣家唔喺限期內反對,到了期限款項會自動退回比買家。當期時我有同賣家留言,始終不是買家責任,我向賣家留言,為了保障買家,會申請退款,我進行第二次申請退款時,賣家再沒有反對

琥珀宮

男爵府

yin-ting 發表於 18-9-20 20:28
系統有呢個功能選擇,只要唔好超過天數的限期,對方有權反對,但當指定天數內還未收到貨,買家可再次重新 ...

但扣關貨物是否會充公呢?如只延遲,貨物最終會到達買方?

大宅

三個月前我係淘寶買梳發墊,顯示集運已簽收,但遲遲未見它顯示入倉,問客服問咗兩日都話冇收到,叫我聯繫賣家處理,賣家又幾好,第二日覆我,一係退錢,一係重新發貨比我。我選擇退錢,因為好多貨等集運唔想再等佢果一件貨。
跟住奇怪嘅事發生喇,前幾日集運發Email比我,話我有一件貨存倉時間就到期,叫我快D集運,我諗咗好耐,我幾時上網買過野

侯爵府

97+01 發表於 18-9-20 22:59
但扣關貨物是否會充公呢?如只延遲,貨物最終會到達買方?

賣家只懂說,過多幾天就會送到,不停延遲,實際貨物的情況對方才知道,我沒有理會,因遲遲都未送來,等了又等

首頁

尾頁

跳至