真心多謝!

wing1206
|
不輪你排除萬難,跨過多少障礙物,因為打風漏水抺不停而只睡得很少,還要堅持上班,堅守你們的責任,令到香港繼續同平時一樣!
我看到網絡資訊,個個遵守秩序地排隊,無混亂,無意外,講真要我排幾個鐘返工我實無如此恆心!我會放棄,但你們做到,排咁耐發下牢騷好正常,我平時排隊買食物排得耐,我也會ee哦哦!也是正常人的表現。
星期一落商場,所有店舖開門,個個如常運作,完全不像超級颱風過後,實在是你們帶給香港人的福氣。
在街上,全街也是塌樹,清潔工人由朝忙到晚,一車一車的樹枝及樹葉,車到夜晚12點還在車,星期二已見街上很清潔,非常感激你們。
感激打風當天全天在工作的所有人,可以令香港減少傷亡。
各位義工,義載,免費送食物和水的好心人,你們發揮了手望相助的獅子山下的精神!衷心感謝!
這次的颱風,令我覺得香港真是福地!
kit-kwok
|
wing1206 發表於 18-9-19 08:26
不輪你排除萬難,跨過多少障礙物,因為打風漏水抺不停而只睡得很少,還要堅持上班,堅守你們的責任,令到香 ...

amazing
|
不輪你排除萬難,跨過多少障礙物,因為打風漏水抺不停而只睡得很少,還要堅持上班,堅守你們的責任,令到香 ...

懂得感恩最重要。
tsung
|

qcbb
|
多感恩少抱怨
moman1689
|

rebeccalin
|
qcbb 發表於 18-9-19 08:36
多感恩少抱怨

多感恩,少抱怨
siuyan1212
|

正能量
(Samantha)
|
真心多謝

但有班人好奇怪,做義工清潔自己社區本來喺開心事,
但有需要係FB又要講到(自救) 咁誇張咩?
brindlewin
|

呻下冇問題架!
返唔到、遲大到,都有各自原因!
但對保持社會如常運作,令大家生活盡快重上軌道嘅人應心存感激!
而唔係要全世界停頓等佢地才叫有“同理心”。
hellohelloruby
|

講得好!
snoopybabe
|
正能量!
natjosejim
|

crystal媽咪
|

cattz288
|

香港人打不死架!
SARIDON
|

佢地外判清潔工又好,紀律部隊又好,真心感激佢地付出,外判工人好多有咁上下年紀,因為後生唔會因為嗰小小人工同你博。外判人工都唔慌高得去邊,我家附近晚上11點幾無街燈周地垃圾嘅情況下有工人鋸樹清潔冧樹。多謝佢地。紀律部隊都係人嚟㗎。。8號10號仲要係大風滂沱大雨下為市民做嘢,仲要面對D不知好歹嘅人,得把口傷人,自己安坐家中食花生,見到都覺得呢D人,真係無言。。
Fatjelly
|
回覆 wing1206 的帖子

你講得好好!
我都想多謝打風期間盡忠職守的各位及打風後清理街道維持社會正常運作的各位

JD930
|

ada0707
|
多感恩
angry_
|
多感恩,少抱怨