親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

2849 發表於 18-9-20 16:13
睇左你O既回覆, 實在比到好多正能量比我, 我要努力D搵料先得, 你一拖2都得, 無奶由我唔得既, 我覺得去旅行 ...

我住一間酒店因為怕麻煩同埋唔會去得太遠嘅地方,除咗錢同Passport有一樣野好緊要係要預多啲時間去機場,太多甩漏,我都係唔想因為次次都要跟人地先有得去,所以行出第一步,我係路痴,加上又聾又啞(只識廣東話)(emoji),所以都好驚,但係經過今次旅行睇到我15歲的囡囡真的長大了,佢負責買車飛睇路線問路,細佬就負責比錢同埋睇時間,今次真係三個人合作先可以咁順利

珍珠宮

凡事都有第一次,其實1+1自由行最擔心的,是遇到什麼突發事沒有其他人支援。所以揀選旅遊地點很重要,我建議:1. 治安好的地方,2.語言方面沒溝通困難的地方,3.交通方便的地方。

我比較推介台北和新加坡,自由行基本上沒難度。

希望你勇敢踏出第一步,單親媽媽和女兒也可以精彩旅遊,加油!

子爵府

回覆樓主:

放心啦,我上年開始自己一個帶7歲囡去台灣,新加坡,不知幾free,依家成為我第一興趣,一去完旅行返黎又開始plan下一個trip,我plan緊下年泰國+日本喇

大宅

2849 發表於 18-9-19 11:06
自問係路痴, 學校有個TERM BREAK可以在淡季去下5日4夜旅行, 跟團又怕無細路(因不是一般學校假期)會悶親佢, ...

你去FB 到, 加入個D "乜乜" 親子遊, 例如: 沖繩, 大阪, 曼谷, 台北, 入咗群組好多嘢學到, 唔識就再問吓人.

首頁

尾頁

跳至