有冇去暗瘡印、凹凸洞既treatment可介紹?

ppche
|
一直以來都俾暗瘡印同凹凸洞既問題所困擾
今次真係下定決心想整返靚塊面
想問下各位jm有冇試過邊d treatment係真心work?
求分享!謝謝大家!

yannychan153
|
Fraxel應該係最有效, 又唔會紅好耐.
MongLeung
|
yannychan153 發表於 18-9-19 12:59
Fraxel應該係最有效, 又唔會紅好耐.

Fraxel 係最創傷性嘅激光,downtime 係最長。
Fraxel repair 係可以片走三成表皮架
nel1013son
|
如果暗瘡印同凹凸洞,最直接同快係做pico laser,價錢上係貴少少但徹底過用什麼護膚品
cowchow_1104
|
pico laser去斑去印都ok,依家Dr Rexxxx好似有折啊
hedyyyyy
|
而家最hit就係pico架啦⋯⋯
jujufff
|
我都係打緊fraxel 好L痛又好L貴,但試左好多都係啲個最見效
5566FAN
|
身邊有朋友試過做fxxxxl repair
我見就幾有效,但過程慘d,一黎好痛,二黎會流血會紅,downtime比較長...
或者都可以試下微針,聽聞都有效

5566FAN
|
MongLeung 發表於 18-9-19 13:15
Fraxel 係最創傷性嘅激光,downtime 係最長。
Fraxel repair 係可以片走三成表皮架
...

係呀!我聽朋友講都已經覺得驚...
yannychan153
|
fraxel 有兩種架, 一種叫fraxel repair, 一種叫fraxel restore. fraxel restore復原都好快, 幾日得, fraxel repair就好耐, 而家無乜人做架啦.
babykaman
|
我之前都有D暗瘡印同凹凸洞,都係做微針做返好..
MongLeung
|
5566FAN 發表於 18-9-20 13:10
我見就幾有效,但過程慘d,一黎好痛,二黎會流血會紅,downtime比較長...
...

微針真係有效㗎!
MongLeung
|
yannychan153 發表於 18-9-20 14:57
fraxel 有兩種架, 一種叫fraxel repair, 一種叫fraxel restore. fraxel restore復原都好快, 幾日得, fraxel ...

做restore, 咁不如做fractional co2 , 平好多
天降大任
|
5566FAN 發表於 18-9-20 13:10
...

做微針不如做laser
想downtime短可以做蜂巢皮秒,enlighten個部機
打咗一次效果已經好明顯
但就要等個零月度,等膠原蛋白增生填平d凹凸洞

littonjoan
|
天降大任 發表於 18-9-20 16:40
做微針不如做laser
想downtime短可以做蜂巢皮秒,enlighten個部機
打咗一次效果已經好明顯

請問你去邊度做?
YWCCL
|
做微針不如做laser
打咗一次效果已經好明顯

我都想知你喺邊度做?幾錢左右?
男仔頭
|
如果凹洞淺做微針,pico,fraxel restore!!深凹洞做fraxel repair,fractional co2,tca

ppche
|
yannychan153 發表於 18-9-20 14:57
fraxel 有兩種架, 一種叫fraxel repair, 一種叫fraxel restore. fraxel restore復原都好快, 幾日得, fraxel ...

呢種同pico比係咪創傷性比較高呀?

ppche
|
做微針不如做laser
打咗一次效果已經好明顯

你去邊間打架?價錢幾多?
天降大任
|
ppche 發表於 18-9-21 15:53
你去邊間打架?價錢幾多?

我去frederiqxx打既,有醫生主理
價錢個d我pm咗你啦,宜家搞緊優惠價,都抵試既!
你check check la~