如果想晚上係東大門shopping,住那間酒店最方便

rebecca0113
|
因為2個女仔去,主要是購物,如想晚上係東大門購物(可以行到半夜果隻),有無JM知道那間酒店最方便?謝謝
Koala_Chu
|

東大門半夜主要批發多, 如果堅決要住東大門, JW, Skypark Kingstown, Ibis...
rebecca0113
|
Koala_Chu 發表於 18-9-19 13:49
東大門半夜主要批發多, 如果堅決要住東大門, JW, Skypark Kingstown, Ibis...

我就係聽人講晚上都有好多唔係批發既可以零售我先會諗住.東大門咋
同埋聽聞的衫靚過明洞好多
Koala_Chu
|
rebecca0113 發表於 18-9-19 18:42

我就係聽人講晚上都有好多唔係批發既可以零售我先會諗 ...

其實零售都有好多選擇, 明洞, 弘大, 梨大, 高速巴士地下街, 新沙洞... 反而我喺東大門完全冇收穫

不如睇吓有咩地方想去, 再考慮住嘅地方
wcpcelia    發表於 18-9-21 11:46
洛婷
|
Koala_Chu 發表於 18-9-19 19:02
其實零售都有好多選擇, 明洞, 弘大, 梨大, 高速巴士地下街, 新沙洞... 反而我喺東大門完全冇收穫

不如睇 ...

東大門我都買唔到野,
d 鋪頭好多唔標價錢,
劏遊客態度好差,
試過睇完即刻掃返 d 衫,
驚死睇蝕佢咁,

或者係我唔識窿路啦
rebecca0113
|
Koala_Chu 發表於 18-9-19 19:02

不如睇 ...

明洞同高速巴士地下街的衫完全唔掂,全部都似香港的旺角貨
我就係見到有的人係東大門買的衫好靚,完全係似係香港買成400-600果的貨色,但係果頭只係1xx就買到
洛婷
|
rebecca0113 發表於 18-9-19 19:10
我就係見到有的人係東大門買的衫好靚,完全係似係 ...

1xx hkd 應該唔得,
我只係問一件普通上衣,
佢開我 5 萬 won ,
唔識窿路係會被劏架
Koala_Chu
|
rebecca0113 發表於 18-9-19 19:10
我就係見到有的人係東大門買的衫好靚,完全係似係 ...

唔係喎! 明洞同高速巴士地下街都買到,絕對唔係旺中款式,不過要有心機行, 揀韓國造嘅品質會高d

東大門係有靚嘢,但唔係佰幾蚊可以買到,如果你見到筍嘢話我知,我下次去

新沙洞同三清洞款靚,但價錢都偏高
Koala_Chu
|
洛婷 發表於 18-9-19 19:07

東大門我都買唔到野,

或者我都唔識窿路,我去東大門,一係平嘅完全睇唔上眼,一係貴到我覺得唔值

有機會要跟我 friend 去睇吓夜晚批發係咪多靚嘢
洛婷
|
Koala_Chu 發表於 18-9-19 19:28
或者我都唔識窿路,我去東大門,一係平嘅完全睇唔上眼,一係貴到我覺得唔值

有機會要跟我 friend 去睇吓 ...

認同你
平既睇唔上眼,
一係貴但唔值 ,
總覺得果個價錢係劏人價
yubyma
|
剛去完東大門冇收獲,反而高速巴士站就多
vafamily
|
Koala_Chu 發表於 18-9-19 19:22

唔係喎! 明洞同高速巴士地下街都買到,絕對唔係旺中款式 ...

我都認同你呀,明洞同高速如果有心機行,都會買到嘢。反而東大門嗰d完全買唔落手,雖然我唔係成日去韓國,但呢幾次去,都冇去去東大門了。
rebecca0113
|
咁其實如果要買的質數高的既韓國衫(我見聯合廣場,荃豐果的韓國衫都好靚)應該在那裡可以買到?
因為我年頭去過明洞同弦大的衫都完全唔靚
Koala_Chu
|
vafamily 發表於 18-9-19 22:58
我都認同你呀,明洞同高速如果有心機行,都會買到嘢。反而東大門嗰d完全買唔落手,雖然我唔係成日去韓國, ...

未去過都會想去睇吓, 去過知道唔啱自己就寧願爭取時間去其它地方, 首爾我還有好多地方想去
Bellaleung0805
|
東大門買衫D sles 真係有D 西
有D 質數既又唔標價
一係就好鬼似淘寶貨
我就真係買唔到衫
奀豬豬
|
可以行吓apM PLACE,個場比較新,有d鋪可做零售,B/F賣飾物
Koala_Chu
|
rebecca0113 發表於 18-9-19 23:05
咁其實如果要買的質數高的既韓國衫(我見聯合廣場,荃豐果的韓國衫都好靚)應該在那裡可以買到?
因為我年頭去 ...

嗰d都係東大門批發出嚟... 我frd開舖賣高質韓衫, 都係東大門攞貨, 但零售絕對唔平, 去東大門睇吓冇壞, 不過如你打算佰幾蚊可以買到就冇咩可能

我買靚少少嘅韓衫3件已經要過仟, 風褸要過5佰以上, 不過料係靚同襟著
I9528
|
rebecca0113 發表於 18-9-19 23:05
因為我年頭去 ...

江南地下街,貴 d,但絕對唔係旺角貨色
jutau
|
7月中係批發市場大清貨時間,商場會喺夜晚用外邊行人路搭帳篷俾自己租戶擺檔,我試過執平嘢,5000won 一件 但designer brand 嘅韓製blouse, 質地好洗完唔巢易襯衫。。。但筍嘢唔算多

商場內做批發嗰啲,有啲貨架寫 sale, 嗰啲係可以零售的
jutau
|
I9528 發表於 18-9-25 21:26
江南地下街,貴 d,但絕對唔係旺角貨色

仲要有唔少舖頭都賣緊10000won兩件,但當然都溝咗好多淘寶貨啦,自己要小心揀